MENÜ

İncelenecek maç!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Belli ki Trabzonspor’un, Aykut Kocaman’ın uyarısından aylar sonra kazandığı bu penaltı çok incelenecek! İzlenimimiz şöyle: Dany’nin tribünden faul görünen Burak’a müdahalesi ceza alanı içinde tamamlandı. Cüneyt Çakır devam ettirirken yardımcısı Tarık Ongun’un uyarısıyla penaltıyı verdi. Çakır’ın ilk kararı ve yayıncı kuruluşun görüntüleri kafa karıştırmadı değil. Ama ardından gelen kırmızı kart bu durumda tartışmasız doğru ve asıl Trabzonspor’un işini kolaylaştıran da bu oldu.

Fenerbahçe karşısındaki direnişi futbol açısından “şanlı”, taraf gözle “anlamlı” bulunan Gaziantepspor’da stres faktörünün, ilgisi olmadığı şampiyonluk yarışının bir anlamda “mağduru” konumuna düşme endişesiyle, Trabzonspor’dan daha fazla olduğunu gözledik. İlk 20 dakika tarafların birbirini yoklama güç tartma modunda giderken geldi o pozisyon. Gaziantepspor savunmasının temel direği olan Dany’nin atılması, skor gibi oyunun dengesini de Trabzonspor’un lehine çevirdi. Öyle ki Tolunay Kafkas, tehlikeli gelen Trabzon ataklarına önlem için savunma güvenliğini artırmak adına önemli kozu Murat Ceylan’ı kenara almak zorunda kaldı. Yalçın’la desteklenen savunma da durumu değiştirmedi ve Brozek’in siftahının ardından, Selçuk’un topla buluştuğu her zaman savunmanın arkasına hareketlenen Burak’ın beklediği pasla kaydettiği gole engel olunamadı.

3 farklı skor zorluk derecesi yüksek bu karşılaşmayı heyecan açısından sıradanlaştırdı. Yoksa Burak Dany mücadelesinin benzeri olan Glowacki’nin Olcan’a müdahalesine çıkan kartın rengi daha çok tartışılabilirdi. Ama gerginliğin azalması, hakkını verelim futbola ciddi katkı yaptı. Trabzonspor gibi bir eksikli Gaziantepspor da, futbolu daha çok düşündü ve kalite yükseldi. Bu durumun doğal sonucu, çoğunluğu maskeli Tolga ve Karcemarskas’ta biten bolca da pozisyon üretildi.

YORUM YAZ