MENÜ

Heyecan tavan yaptı!

Abone Ol Google News

Konyaspor’un orta alandaki zaaflarıyla maçın başında kontrolü ele alan Bordo-Mavililer kısa sürede üstünlük sayısını buldu. Sonrasında da ikinciyi kovalamaya başladı. Ama Anthony’nin hatası, Johnson’a adeta asist yapmasını sağladı. Gollerde olduğu gibi oyunda da denge sağlandı. Ev sahibi ekip daha çok rakip kalede gözükmeye başladı, iki tarafın da öne geçme çabası, ortaya zevkle izlenen heyecanlı bir karşılaşma çıkardı. Kritik pozisyonlarda kaleciler yıldızlaştı. Ama ilk yarı biterken Anthony’nin kovalamadığı, Novak’ın karşılamadığı Skubiç taşıdığı topu Fofana’ya ‘al da at’ dercesine gönderdi. Tempo ikinci yarıda da düşmedi. Özellikle Fırtına baskılı oyunlarıyla bu yarıda daha etkili oldu. Nitekim bu maçta ikinci, sezonda 25. kez direk engeliyle karşılaşırken, beraberliğe VAR’la gelen penaltı ve Sosa ’nın vuruşuyla ulaştılar.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Anthony hücumda etkili olamadığı gibi ilk yarı yenilen iki golde de olumsuz etkisi olan isimdi. Abdülkadir Parmak aksine orta alanda görevini iyi yaptı hücuma da katkı verdi. Ekuban için Anthony düşünülemez miydi?

Haberin Devamı

Maçın starı

İki kaleci Uğurcan ve Serkan, ikişer gol yemelerine karşın çok kritik kurtarışlarla skorun 2-2’de kalmasını sağlayan isimler oldular. Yedikleri gollere de yapabilecekleri bir şeyleri yoktu.

Maçın olayı

Trabzonspor yenilmezlik serisini 10’a çıkardı. Ancak bu özelliğini galibiyetle korumasına zaman zaman üstün futbol sergilediği bu maçta; çok basit savunma hataları sonrası Johnson ve Fofana’ın usta gol vuruşları engel oldu.

Kısa mesaj

Trabzonspor’un bu sezon en ciddi rakibi direkler oldu. Düne kadar atılan gol sayısı direkten dönenlerin iki katı olurken, Konyaspor karşısında bu alanda eşitlik sağlandı: İki direk, iki gol!

YORUM YAZ