MENÜ

Herkes 'onu' bekliyor!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yeni yıl, yabancı oyuncuların yokluğu, Tjikuzu vukuatı, laktat testi falan derken, henüz tam kamp moduna girilemediği için, “Trabzonspor’un Antalya” buluşması diyebileceğimiz 5 günlük birlikteliğe şimdilik, Güneş’in basın toplantısı ve 2 sürpriz transfer damgasını vurdu. Öncelikle altını çizelim: Trabzon söz konusu olduğunda profesyonelliğini ikinci plana attığını her daim dile getirmeye çalıştığımız Güneş, klasik bir teknik adam portresi çizmiyor. Topu taca atmıyor, kurumun menfaatleri onun için aslolan. Başkan ve “ketumluğuyla” bilinen Asbaşkan kadar en azından. Fatih’te netti örneğin: Taraftar istiyor, biz de. Ama bu demek değildir ki her şeye rağmen bu transfer gerçekleşmeli.

Net konuş Fatih Tekke
Eee futbol bir endüstri, kar-zarar, maliyet-fayda ilişkilerini burada yadsıyamazsınız. Kalan 6 aylık sözleşme süresi, askerlik sorunu vs... Bunları geçecek Fatih, kendisine resmen yapılan transfer teklifi konusunda net açıklama yapacak: Ben şu kadar paraya, şu kadar yıllık sözleşmeye imza atarım.

Uzatmanın anlamı yok
Topu böylece yönetime atar, yönetim de, Tekke’nin ve Zenit’in koşullarına bakar, derki: Olur ya da olmaz. 6 ay için 2 milyon Euro ödenir mi ödenmez mi, Fatih, “Trabzonluyum, taraftar da sabırlı olsun, 6 ay sonra bonservis ödetmeden gelirim” der mi, demez mi, o da Şenol Güneş kategorisindeki profesyoneller kadrosuna katılır mı, katılmaz mı orasını bilemeyiz tabi ki. Gelinen noktada bu transfer sürüncemede kalır ve tatmin edici nedenlerden ötürü gerçekleşmezse, olacakları tahmin etmek hiç de kolay değil. Böyle bir ortamda Gökhan’dan nasıl üst düzey verim beklersiniz? Geçen sezonki performansı ortada, bu sezonki düşüşü ve nedenleri de. Güneş sadece bu konuda net olamadı. Bir görüşme yapmış, anlattı: Gitme yanlısı değil, kafası da rahat değil. Bir kez daha görüşecekti, o görüşme gerçekleşti mi, sonuç nedir belli değil. Toplantıda, forvete mutlaka yeni katılım sağlanması gerektiğinin altını çizerken, Gökhan sorunuyla karşılaşmak, Fatih’te belirsizlik yaşamak canını sıkıyor. Diğer mevkiler içinse koşullara uygun olursa “evet” demişti. Yattara sezonu kapatacak, Murat Tosun, bonservissiz onun yerine. “Sorunlu oyuncu” olmanın hakkını veren Tjikuzu soru işareti, çeyrek maliyetli Sezer Badur yerine. Murat da, Sezer de, takımlarında üst düzeye gelmiş oyuncular. Fazla değil, oralardaki performansları kadar olsalar bile büyük katkı yaparlar.

Kamp bugün başlayacak!

“Antalya buluşması” bugünden sonra tam bir “kamp” niteliğine bürünür diye düşünüyoruz. Zorunlu yoklar Song ve Yattara dışında herkes katılacak zira. Bir de Karşıyaka sınavı var, durum değerlendirmesi yaptıracak. Ama şu bir gerçek ki, Fatih Tekke ya da bir başkası, özellikle golcü beklentisi, gerçekleştiği takdirde burada da gündemin en keyifli maddesi olacak. Son dakikadaki Tayfun Cora sakatlığı ise keyfi kaçıran en ciddi gelişme oldu.

YORUM YAZ