MENÜ

Hedef varsa heyecan var

Abone Ol Google News

Geçen hafta Konyaspor maçında Trabzonspor’un 2 şutu direkten dönmese belki de bu akşamki maça çok farklı anlamlar yüklüyor olacaktık. Bordo-Mavili takımla Beşiktaş arasında 3 puan fark kalacak, kazanması halinde ikili averaj üstünlüğü ile ligi üçüncü bitirme avantajını Karadeniz ekibi eline geçirecekti. Şimdi, kısmen zorlama hesaplar var; Bordo-Mavililer kazanacak, gelecek hafta Beşiktaş yine puan kaybedecek! Olmayacak değil ama uzun iş! Ancak, Trabzonspor adına bu olumsuz detayların var olması, karşılaşmanın değerini asla düşürmez zira bu tür maçlar, bu şehirde her zaman heyecan yaratır. Dolayısıyla futbolcuların da tam konsantre maça çıkacağı şüphesiz.

Haberin Devamı

Ezberlenen 11 bozulmaz

Bu önemli maç öncesi, kendisine yeni teklif yapılıp yapılmayacağı tartışmaları arasında futbolcularını hazırlayan teknik direktör Ünal Karaman’ın artık ezberlenen 11’ini bozması beklenmiyor. Karaman sanırım antrenmanlarda önemli bir zamanını, geçen hafta Konya’da sol kanatta yaşanan önemli aksaklığı çözmeye ayırmıştır. Zira o maçta Novak-Nwakaeme ikilisi hücumda etkili olsa da, rakip takımın bütün tehlikeli atakları ve 2 golü de o bölgeden gelmişti. Şimdi karşılarında form tutan bir Quaresma ve Adriano olacak muhtemelen. Formda hücum hattının yapacakları kadar, orta sahada Abdulkadir Parmak’ın sol kanada katkısı da maçta belirleyici olacak belli ki.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat!

Trabzonspor, Mart 2013’ten bu yana Süper Lig’de oynadığı Beşiktaş maçlarında kalesini gole kapatamıyor. (11 maç-23 gol)

Ön plana kim çıkar?

Sosa için çok özel bir maç. Dolayısıyla hem eski takımı Beşiktaş’a karşı oynayacak olması hem de sezon sonuna denk düşmesi nedeniyle keyifle tatile çıkmak için bu karşılaşmada performansını zorlayacaktır.

Kısa mesaj

Trabzonspor’un üçüncülük şansının azalmış olması, taraftarda coşku ve heyecanı düşürmüş olabilir. Ancak futbolcularda benzer yansımanın söz konusu olmayacağını düşündüğümüzden zevkli ve çekişmeli bir maçın bizi beklediğini söyleyebiliriz.

YORUM YAZ