MENÜ

Hata yapmadı, rahatsız etti!

Abone Ol Google News

Trabzonspor, Sivasspor maçındaki gibi bir ilk yarım saat oynamadı açıkçası. Rakibi sahasına hapseden, bol pozisyon üreten bir havada değildi. Ancak ligin en çok gol atan ekibi Galatasaray ataklarında savunmasında hata yapmadı. Her çıkışında da rakibini rahatsız edip gol aradı ve kısa sürede de buldu. Yusuf ve Sosa’nın pas trafiğini iyi yönetmeleriyle, Rodallega ve arkasındaki Bordo-Mavili formayla en iyi maçını çıkaran Onazi ile Nwakaeme, Muslera’ya zor anlar yaşattılar. Böylece iki farkı çabuk ve kolay bulduktan sonra Belhanda’nın büyük hatası, olağanüstü coşkulu tribün desteğiyle oynayan Bordo- Mavililer’in işini daha da kolaylaştırdı. İlk yarının uzatma dakikalarında farkın üçe çıkarılmasıyla başlanan ikinci 45 dakikayı Ünal Karaman, takıma doğal olarak kontrollü oynattı. Yusuf ve Sosa, birlikte ilk kez bu kadar ilk yarıdaki gibi verimli oldular, ikinci yarıdaki gibi de tempoyu birlikte ayarladılar.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu?

Futbolda istatistiklere ne kadar güvenilir? Ezeli rakipler arasındaki mücadeleler için bu durum geçerli değil. Kim derdi ki, “ligin en az gol yiyen takımı yıllar sonra sadece ilk yarıda kalesinde 3 gol birden görecek!” diye?

Haberin Devamı

Maçın starı

Geçen hafta ilk maçında aldığı kısa sürede kumaşının kalitesiyle ilgili sinyali vermişti. Nwakaeme Galatasaray karşısında 2 gol ve 1 asist ile galibiyette çok önemli rol oynadı ve daha ikinci maçında tribünlerin sevgilisi oldu.

Maçın olayı

2 farkla geride olan Galatasaray’ı, maçın üçte ikilik bölümünde eksik bırakan Belhanda’nın Yusuf’a hareketi, sportmenliği geçtik “gayri insaniydi!” Takımına ve arkadaşlarının emeğine ihaneti de cabası!

YORUM YAZ