MENÜ

Gökhan başaracaktır

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Doğrudur; son transfer sezonunun ülkede en flaş, en fazla heyecan yaratan transferiydi. Bonservis bedeli, genelde sattığı futbolculardan aldığı yüksek ücrete alışkın Trabzonspor için rekor düzeydeydi. Dolayısıyla beklenti de.
Lider takımın her maçına ilk onbirde başlayan Süper Lig’de “Gol Kralı” unvanını almış futbolculardan biri olan Gökhan Ünal’ın gol sayısı 5, istatistiklerde birbirini tutmayan asist sayısı kimine göre 4, kimine göre 6.
Neresinden bakarsanız takımın toplam gollerinin yarısında katkısı söz konusu olsa da bu durum, gerçek performansından uzakta olduğunu gösteriyor. Ama bu demek değildir ki Gökhan başarısız. Gökhan etkili vuruşları olan, görüş açısı çok iyi bir golcü, ama kendisinden farklı şeyler bekleniyor.
Oysaki o ceza alanı içine yoğunlaşıp, oraya kendini koşullandırdığında daha verimli olabiliyor. Rakip savunmayı yorması, kenarlara gitmesi, top taşıması, geriden top çıkarması beklenecek bir oyuncu değil. Ceza alanı içindeyken topa çok hakim, örnek; son maçta Umut’a attırdığı gol. Ayak ve kafa vuruşları etkili, örnek; yine bu maçta direkten ve kaleciden dönen vuruşları.
Sorunu devamlılıktan yana, kaçan gollerde tribünlerdeki homurtularla ilgili.
Nasıl bir golcü fileleri havalandırdığında, alkışların en çoğunu, övgülerin en güzelini alabiliyor ve bundan haklı olarak gurur ve mutluluk duyuyorsa, takımının çok ihtiyacı olduğu dönemlerde kaçırdığı gollere anlık tepkiler verilmesine de anlayış göstermeli ve küsmemelidir.
Bize göre Gökhan’ın performansındaki kopukluğun nedeni budur. Bu nedenle Gökhan, son maçta araya sıkışan ufak tefek tepkileri dikkate almak yerine, genel olarak tribünlerden gelen alkış seslerinin hakkını verebilme gayreti içinde olmalıdır.
Büyük çoğunluğu yeni isimlerden oluşmuş, takım olma yolundaki çabalarını zirve mücadelesiyle yürütmek zorunda kalmış Trabzonspor’da camianın beklentisi bir yana, buradaki performansı Gökhan Ünal’ın kariyeri için de çok önemli.
Avrupa için en kısa yolun 4 Büyük’ten geçtiği gerçeğinden hareketle, bu şansı hem kendisi hem camiası için değerlendirebilecek kapasite Gökhan’da mevcut. Yeter ki küsmesin. Azmetsin, başaracaktır.

YORUM YAZ