MENÜ

Futbol ve gündem!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ancak bu hiçbir zaman böyle olmuyor. Şampiyonluğa oynayan takımlar, alt sıralardaki rakiplerine karşı motivasyon sorunu yaşıyor.
En zor şey, insanın küçümsediği yerde mücadele etmesidir. Trabzon için sadece Kasımpaşa’nın lig sonuncusu olması değil, ilk maçta 7 gol atması da ciddi handikap.
Oysa Kasımpaşa ise tam tersi duygular içindedir. Bilinç altında ilk maçta aşağılanmış olmanın öfkesi patlamaya hazır bir bomba gibi durmaktadır. Gerek 3 puana şiddetle ihtiyaç duymaları, gerekse kendilerini kanıtlama gereksinimi tüm potansiyellerini sahaya yansıtmalarına neden olacaktır. Son Fenerbahçe maçları buna çok iyi örnektir. Fenerbahçe maçı Volkan ve Alex’in olağanüstü becerisiyle kazandı, hem de Şükrü Saraçoğlu’nda. Halbuki olağanüstü beceriye ihtiyacı olan ligin zirvesindeki değil, son sıradaki takım olmalıydı. Ne var ki futbol kağıt üzerinde farklı, sahada farklı oynanıyor.
Her maç yeni gelişmeleri bağrında barındırır. Yoksa maçın Kocaeli’de oynanması, Burak ve Serkan’ın cezalı olması asla sorun değil. Her iki oyuncunun yeri de çok rahat dolar. Önemli olan ruhların kazanma arzusuyla dolmasıdır. Bakalım Trabzonspor, Kasımpaşa karşısına nasıl bir psikolojiyle çıkacak?
Gündeme gelince; Aykut Kocaman’ın incelenmesini istediği penaltı pozisyonlarıyla, “Kulübümün haklarını korumak durumundayım” diyerek, hakem odası basma iddialarını legal hale getirmeye çalışan Aziz Yıldırım, Trabzonspor’un isyanının nedeni. Bugün yapılacak basın toplantısı da, “tepkiye tepki!”
Herkes kendi tribününe oynuyor. Oynayacak tabi ki!
Gelinen noktada durumun özeti budur...

YORUM YAZ