MENÜ

Doğru strateji

Abone Ol Google News

Dinamo Minsk takımı, böyle bir Trabzonspor karşısında savunmasının önündeki Simovic ve Nikolic’le orta alanda topa basıp, ileri sürdüğü 4 kişiden Pages ve Stasevic’i kanatlarda değiştirerek kullandı. Özellikle Zeki’nin aksadığı rakibin sağ kulvarından Pages’in yaptığı çıkışlarla topu sık sık ileri taşıdı. Ancak Giray ve Mustafa ikilisi, rakibin önemli silahları Veselinoviç ve Alonzo’ya topla buluşma fırsatı vermedi. Bu durum ilk yarının sonlarına kadar devam etti.
Bordo Mavililer oyunun bu bölümlerinde gol umudunu Minsk’in zaafının olduğu savunma bölgesindeki hatalara bağladı. Sabırla ve risk almadan bunu bekledi. Nitekim Zeki’nin uzun topunda Nikolic’in ters kafa vuruşuyla Henrique savunmanın arkasında topla buluşup, üçüncü Avrupa maçında da golle buluştu.

İkinci yarıda Giray ve Mustafa ikilisi çok hareketli Veselinovic ve Alonzo karşısında aksamaya başladı. Bu durumun sonuç vermeye başlaması gecikmedi. Nitekim iki kez kaçırdıkları Veselinovic direk, Alonzo Onur engeline takılıp skor üretemedi.

Haberin Devamı

Direkten dönen topa Pages’in vuruşunda sakatlanma pahasına kendini topun önüne atan Celustka rakibiyle çarpışıp hastanelik oldu. Yerine Belarus’lu futbolseverlerin alkışlarıyla giren Malouda sol önde görev yaptı, Olcan Celustka’nın yerine çekildi.

Rakibin giderek risk almaya başlayıp yarı alanında bıraktığı boşlukların artmasıyla zamanında Adrian - Alanzinho değişikliği yapıldı. Böylece Bordo-Mavililer topa daha fazla sahip olup, tempoyu düşürdü. Maç centilmence oynanırken uzatmaların son dakikasında meydana gelen kavga karambolünde Colman ve Veselinovic’in oyundan atılmaları, ikinci maç için Trabzonspor’un yararına oldu. Zira Colman’ın kaybı Bordo Mavililer için bu formuyla büyük kayıp olmasa da rakip en etkili ismi Veselinovic’den mahrum kaldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ