Arama

Popüler aramalar

Doğru hamleler

Abone OlGoogle News
Haberin Devamı

Şu ana kadar imza aşamasına getirilen çalışmalar ve transferle ilgili olarak, kulübe yakın kaynaklardan sızan bilgilere göre yönetim, maliyet-fayda dengesini önkoşul olarak gözetiyor. Örneğin, 31 yaşındaki oyuncuya 5 milyon bonservis, bir milyon menajer bedeli ödeyip de üstüne 4 yıllık sözleşme yapma gibi yanlışın içine girmeyecek belli ki.
Bu maliyetten her fırsatta yakınan Şenol Güneş’in tavrı net: Trabzonspor’un bütçesi söz konusu olduğunda asla profesyonelce davranmıyor. Bir teknik adam herhangi bir kulüpten teklif aldığında kendi alacağı para kadar, iyi ve geniş kadro, bunun için de transfer ister. Bütün bunlar, sözleşme uzatmak ya da kalmak için de geçerli koşullar. Taraftar da böyle ister.. Ama Şenol Güneş-Trabzonspor ilişkisinde söz konusu olmayan bu durum, taraftarın beklentileriyle çelişse de ekonomik gerçekler bunu zorunlu kılıyor.
Bazı kesimler genel olarak ülkede, özelde de Trabzonspor’un transferdeki hareketsizliğini Şike Operasyonu’na yönelik UEFA’nın, giderek azalan olasılıkla Türkiye’ye uygulayacağı ambargo endişesine bağlasa da, sorun tümüyle ekonomik. Bu nedenle Şener, Şakar ve Güneş üçlüsü masaya en son, kulübün giderek yükselen borç miktarını ve UEFA’nın kısıtlama koyduğu Süper Lig Kulüplerini hafızalarından çıkarmayarak oturdular.
Güneş’in tavrıyla rahatlayan yönetim de, taraftara hoş gelecek hamlelerden ziyade, bazı mevkilerde alternatif sayısını artırma çabası gösteriyor. Sol Bamba, Glowacki boşluğuna yönelik transfer. Yasin geçen sezon çıkış yapan Almanya alt yapılı, hücuma yönelik iyi bir kumaş. Emre için gelecek hesabı var.
Gündemdekilerden Serdar Kurtuluş, sağ bekte sorunu çözer. Çift yönlü orta alan oyuncusu Alper, Süper Lig’de ikinci Selçuk olur. Doğru hamleler yapılmış. Bunların dışında bir stoper ve önde Burak giderse iki, kalırsa bir isim arayışını da bonservis, menajer ücretlerinde “uçulmaması” halinde doğru hamlelerin içinde tutarız.