MENÜ

Burak'ı anlamak!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ama konuk ekip, neredeyse cepheden ve kaleye de çok uzak olmayan yerden, üstelik Cernat gibi bir oyuncunun kullanacağı serbest vuruşla, rakibin tek kişilik baraj saçmalığından yararlanarak eşitlik golünü bulsa da, Burak faktörüne engel olamamanın bedelini, buradan puansız dönmekle ödedi.
“Burak” demek, maçın ve bu yorumun adamı demek! 3 kritik dakikada 3 gol attı. Karabükspor’un etkili geldiği, Cernat’ın şutunun direkten döndüğü oyunun ilk bölümünde Alanzinho’nun, eşitlikle çıkılan ikinci yarının hemen başında moral motivasyona gereksinim duyulduğu bölümde Volkan’ın, konuk ekibin her an gol bulabilecek baskıyı kurduğu ve 3 maçta 5 puanın kaybedildiği ve artık kabus haline gelen oyunun son bölümlerine girildiği anda da Serkan’ın müthiş paslarıyla takımı rahatlatan 3 gole imza atarak, maça ve galibiyete damgasını vurdu.
Burak gibi geçen sezon ligin en çok gol atan yerli oyuncu unvanlı skorer bir golcünüz varsa, oyunu onun üzerine kuracaksınız. Belli ki bu ders bu maç öncesi çok çalışılmış ama uygulamada hata vardı. Burak hareketlendiği anda top alamadığı için ilk 20 dakikada 6 kez ofsayta düştü. O’nu anlayanlar, kendisine uzun kısa fark etmeden uygun toplar attığında da gerekeni yaptı.
İki farkı yakaladıktan sonra bu sezon ilk kez panik yaşamadığı bir son 10 dakika oynayan Trabzonspor, diğer maçların aksine baskı yemediği gibi, farkı daha da artıracak pozisyonlar buldu. Bu da, Manisa ve Samsun’da galibiyetine mal olan “skoru koruma gayreti” gibi yanlışı belki de bitirecek bir ders oldu.
Bordo-Mavililer için bu galibiyet, ilk kez 3 puanla tanışmaktan daha çok, Şampiyonlar Ligi maçı öncesi kazanılan özgüven açısından önemli. Olası bir kötü skor, bu açıdan ciddi rahatsızlıklara neden olabilirdi zira!

YORUM YAZ