MENÜ

Bu ismi not edin...

Abone Ol Google News

Trabzonspor’un Türk futboluna yeni sunduğu alt yapı yeteneklerinden Serkan Asan’ın 9 yıl önce verdiği röportajı sadece keyifli bir habercilik olarak görmemek gerekir sanırım. Bir yanı ekonomi; futbol piyasasında dönen rakamlar herkesin aklını cezbediyor. Önceden aileler futbol oynayan çocuklara kızardı, şimdi oynamayana! “Aileme iyi bir ev tutacağım. Ablalarım var, onların ihtiyaçlarını gidereceğim. Babam inşaatta çalışıyor. Köyde yaşamak zor” diyor Serkan Asan, kurtuluş olarak futbolu görüyor, futbola başlayan her çocuk gibi... Daha 11 yaşındayken iddialı konuşmuş Serkan, kendine güvenmiş, “İsmimi not edin, büyük adam olacağım...” demiş. Hayal kurmuş, çalışmış ve geçen hafta sonu Bordo-Mavili forma ile ilk 11’de sahaya çıkmış.

Haberin Devamı

İşte son dönemlerdeki Trabzonspor, bunu sağlıyor. Altyapıdaki oyuncuların, “Çalışırsam şans bulacağım” dedirtiyor! Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür ile başlayıp Uğurcan ve Hüseyin’le devam eden, altyapıda oynayan, futbolculuk hayalleri kuranları yeniden umutlandıran dönem yaşanıyor. Bu cesaret devam etmeli, örnek olmalı. Eğir Obi Mikel, Sturridge’ler için değil, büyük pay buraya akıtılırsa, TFF’de “Kulüplerin Harcama Limitlerinin Hesaplanması’ başlıklı bölümde yapılan değişiklikleri konuşmayacağız.

Haberin Devamı

Tartışılacak tabiki!

UEFA’nın Finansal Fair Play konusundaki kararlılıklarına uyulacağı taahhüdünü veren TFF’nin uygulamaya koyduğu Finansal Fair Play Talimatı’nın arkasında duramaması, daha birkaç ay önce uyulmaması durumunda haklı olarak puan silme, küme düşürme vs. gibi cezaların uygulanmasında tereddüt edilmeyeceği gibi açıklamalarının ardından yaptığı değişiklik tabi ki tartışılacak. “Neden bu değişikliğe gidildi, kimler ya da hangi kurumlar talep etti, baskı yaptı? Söz konusu o güçler farklı taleplerle gelirse direnç gösterilebilecek mi?” gibi sorular yanıtını bulana kadar bu tartışmalar devam eder.

Basel’deki şans...

Trabzonspor, katılmayı “Zafer” olarak sunduğu Avrupa Ligi defterini bu akşam kapatıyor. Gruptan çıkma şansı varken, yönetim teknik kadro ortak kararıyla bunu yok sayıp, son üç maçını gençlerle oynama fikri, “Serkan’ın videosuna” büyük anlam yükledi. Karaman, bu akşam da Basel’de gençlerin Avrupa arenasında maç tecrübelerini artırmalarını sağlamayı tercih edecektir. Türkiye’nin Avrupa’da galibiyeti yenilgisinden fazla tek takımı olma özelliğini kaybetme faktörü nedeniyle muhalefet şerhimizi koyarak, gençlere verilen bu şansı çok yadırgamadığımızın da altını özellikle çizmek isteriz.

YORUM YAZ