MENÜ

Bu iş daha çok kullanılır!

Abone Ol Google News

Konu çok kritik! Bu kez prensip bozacak ve “demiştik” diyeceğiz. 2. hafta üstelik sahada Diyarbakır’a yenilmesi, Trabzon’un büyük miktarda gelir kaybına neden oldu. Sivas galibiyeti nedeniyle patlama yapan kombine bilet satışları ve lisanslı ürünlere olan ilgi bıçak gibi kesilmişti. Maliyetin 2 milyon dolar civarında olduğu söyleniyor.

Haberin Devamı

Diyarbakır, böyle bir durumda Trabzon’dan alkışla uğurlandıktan sonra, Bursa’da üstelik farklı yenildiği maçta hiç hak etmediği, ilgisiz tezahüratlara muhatap oldu.

Bu durumu değerlendirirken özetle şunları söylemişiz: Açılımı geçin; başkanlara, böyle bir ortamda, zoraki barış görüntüsü verdirmek sorun ötelemek demektir. Neşter şimdiden vurulsa çözülürdü. Yarın yarış kızıştığında göreceksiniz ne bedeller ödeyeceğiz!

Antep’te olanlar sorunu ötelemenin sonucudur. Oradaki seyirci, densizliğinin cesaretini, cezasız kalan Bursa’dan aldı. Diyarbakırspor da, üzerine atladı işin. Hakem hataları sadece Diyarbakırspor için mi söz konusu? Hakemler, bu hataları malum slogan nedeniyle mi yapıyor? Gaziantep’in santra dahi yapılmayan golü öncesi o serbest vuruş, Fenerbahçe aleyhine, sırf İstanbul’un Anadolu yakası takımı olduğu için mi verildi?

Haberin Devamı

Abitoğlu, 5 metre ofsayt golle Bursa’da yenilerek liderliği kaybeden Trabzon’un Galatasaray maçında da yenilmesindeki rolünü, Trabzon bir Karadeniz şehri olduğu için mi oynadı? O halde amaç “üzüm yemek” değildir.

Çözüm için çaba yok, herkes kendi işine geldiği gibi kullanıyor durumu, nemalanmaya çalışıyor sorundan. “Bakan yeğenini ikna etmiş de, Galatasaray maçına çıkacaklarmış!” Sevsinler! Hadi öteleyin sorunu yine bakalım!

*****

Para ve performans ilişkisi
Kulüpler, küresel krizin söz konusu olduğu bu dönemde bütün işletmeler gibi ekonomik darboğaza girdi. Birçoğunun başta futbolcular olmak üzere ödemelerinde doğal olarak aksamalar oldu. Trabzonspor, Avrupa Ligi hesapları yaparken erken veda sürpriziyle karşılaştı. Ligde istediği sonuçları alamadı. Bu durum da gelirlerini düşürdü. Ödemelerdeki aksamaların önemli bir nedeni de bu.

Konumuz şu: Son faktör nedeniyle gelirlerin azalmasında performanslarıyla başrolü oynayan futbolcuların paraları geciktiği için kafaları karışık. Bu sık söylenen bir mazerettir. Ama biz böyle bir mazereti futbolculara hakaret sayarız. “Param gecikti, oynamıyorum” işine giren futbolcu olur mu yani! Birkaç gündür yazılıp-çiziliyor, Trabzon kredi kullanarak futbolcuların tüm ödemelerini yapmış. Bundan sonra performanslarını izleyeceğiz. Sorun para mı-değil mi göreceğiz.

*****

İyi ki varsın Colman
Sylva’nın açıklamaları: “Yalan.” Song, faiz peşinde. Geçen sezonki alkışı hak ederken bu sezon, dökülüyorlar üstelik. Eller ayaklar durunca, diller coşar, doğrudur. Yattara: Yukarıya göre “misyonunu”tamamlamış. Alanzinho’yu teknik direktör düşünmüyor. Cale: formsuz. Gabriç; meğer Broos’un öncelikli tercihi değilmiş!

Tjikuzu malum, geçiniz! İyi ki varsın Colman... Aman nazar değmesin.

Bu arada, dün tatsız bir olay yaşandı Trabzonspor’da. Bu olayda, “Afrikalı ayırımı” ne kadar yanlışsa, Song’un hareketi de o kadar çirkindi. Ama bizzat şahsımızda tüm gazetecilerden özrü, kabahatinin derecesini düşürdü.

Haberin Devamı
YORUM YAZ