MENÜ

Bitti ve gittiler!

Abone Ol Google News

İkinci Lig Kırmızı grupta sezon başından beri bu sahada oynadığı 5 lig maçından sadece ikisini kazanabilen Bugsaşspor, belli ki, Trabzonspor’a karşı gücünün ancak prestij için mücadele etmeye yeterli olduğu önyargısıyla çıkmıştı maça. İlk 20 dakika konuk ekibe bir direnç gösteremediler. Bordo mavililer de onca baskıya karşın Ekuban’ın direkten dönen vuruşu dışında pek etkili pozisyon üretemedi. Ne zaman ki ev sahibi ekip biraz olsun dengeyi kurup rakip kaleye gitmeye çalıştı; savunmasında bıraktığı boşluklarla oyun Trabzonspor’un istediği formata dönüştü. Önce Ekuban, Amiri’ye “al da at” dercesine pas çıkardı ilk gol geldi, birkaç dakika sonra da Abdulkadir Parmak’ın çaprazdan vuruşunda kaleciden dönen topu Murat Cem, savunmacı Turgut Selim’in de katkısıyla filelere gönderip skor rahatlığını sağladı.

Haberin Devamı

Bu rahatlık, ikinci yarıda oyunun temposunun iyice düşmesine neden oldu. Bugsaşspor, turu geçebilecek skoru yakalamanın güçlüğü, Trabzonspor da, 2-0’ı yeterli görmenin rahatlığıyla kendilerini sıkmadan maçı tamamlamayı tercih ettiler. Genel olarak oyun bordo mavililerin kontrolünde olsa da, ne Trabzonspor ne de zaman zaman rakip kaleye inmeyi deneyen Bugsaşspor, pozisyon üretemediler. Öyle ki, tribünlerdeki “bitse de gitsek!” havası oyunculara da yansıdı. İki teknik adamın üçer oyuncu değişikliğiyle oyuna müdahaleleri açıkçası, bu durumu değiştirmek değil, “dostlar alışverişte görsün” havasında olunca artık yapılacak bir şey kalmamıştı. Böylece Trabzonspor fazla zorlanmadan adını tura yazdırdı.

Haberin Devamı

Günün Sorusu

Trabzonspor turu geçecek skoru yakalamışken, bu maçta şans bulan oyuncuların biraz daha kendilerini sıkıp, bu fırsatı değerlendirebilme adına gayret göstermeleri gerekmez miydi? Çok koşan, pres yapan, ikinci gole aracı olan Murat Cem ve Ekuban dışında bunu değerlendirebilen daha çok isim olamaz mıydı?

Maçın Starı

Ekoban, oynadığı ilk resmi maçta Galatasaray’a gol atmış ve kulübeyi mesken edinmiş bir oyuncu. Ama dün Bugsaşspor karşısında kendinden daha genç olan isimlerden çok koştu, çalıştı, bir kez direğe takıldı, bir asist yaptı. Üstün gayretiyle formayı, çok istediğini gösterdi.

Maçın olayı

Trabzonspor’un ikinci golünde Serkan Çınar ile yardımcısının anlaşamaması, izleyenlerin de, oyuncuların da kafasını karıştırdı. Murat Cem, Turgut Selim’e çarpan top filelere giderken ayağının çarptığı kaleci sakatlandı. Yardımcısı Serkan Çınar’ın golü verdiğini anlamadı ve sahada bir süre tartışma yaşandı.

Kısa mesaj

3. Lig ekibi 1461 Trabzon’un, Bursaspor’u eleyip kupanın en büyük sürprizini yaptığı günün ertesinde Trabzonspor’un, 2. Ligdeki rakibine karşı tamamına yakını yedek oyunculardan kurulu kadroyla çıkması çok riskli bir karardı. Olası bir olumsuzluğu Trabzonspor camiası kaldırabilir miydi?

YORUM YAZ