MENÜ

Bitirim ikili!

Abone Ol Google News

Trabzonspor taraftarını skor olarak üzse de, ilk yarıda genel olarak futbolseverler için keyifle izlenen bir karşılaşma oldu. Bunun nedeni; Trabzonspor ve Kasımpaşa’nın son iki haftadaki yenilgilerini unutturma amacıyla bu maçta bir an önce sonuca gitme çabalarıydı kuşkusuz.

Haberin Devamı

Karşılıklı skor üretme amaçlı oyun anlayışı, ilk yarım saatte inanılmaz pozisyonların doğmasını sağlasa da goller, bir kez direk, kaleciler ve son vuruş beceriksizlikleri gibi nedenlerle gecikti. Ama sonrasında sırasıyla Eduok, Trezeguet ve Burak en azından bu yarıdaki tempolu oyunun hakkını golleriyle verdiler.

İkinci yarıya Sosa’yı çıkarıp Vahid Amiri’yi sahaya sürerek başlayan Karaman’ın bu tercihi kısa sürede sonucunu verdi. İlk yarının aksine sadece futbolseverleri değil, Trabzonspor taraftarını da mutlu eden bir futbol ortaya çıktı.

Daha da hareketlenen ve oyunu tümüyle rakip yarı alana yıkan Fırtına, eşitliği yakalamada gecikmedi. Sonrasında da Burak ve Rodallega müthiş geri dönüşü gerçekleştirip taraftara ‘işte bu!’ dedirtti.

Haberin Devamı

Kısa mesaj

Demek ki neymiş; ekonomik açıdan profesyonelliğin gereğini yerine getirmek cezaya dayanak değilmiş. İşte Kucka! Kısa süre önce yaşanan Burak olayına bir de bu açıdan bakmak gerek.

Gecenin sorusu

Ünal Karaman geçen hafta iki farkla yenik çıktığı 2. yarıda Rodallega ve Burak’ı birlikte oynatmak zorunda kalmıştı. Doğru olan bu uygulaması dün istediği sonucu ikişer gol ile verdi ve ‘Bu ikili istisnalar hariç birlikte oynar’ görüşüne haklılık vermedi mi?

Maçın starı

İyi oynarken ‘Burak geldi’ diye kesilmişti. Bu yüzde iki gol attığı maçta 60. dakikada oyundan alınmıştı. Halbuki Burak’la da oynardı. Küsmedi, direndi. Direkten dönen topu ve kaleye gönderdiği şutları olası rekorunu engelledi.

Maçın olayı

Pereira, ilk yarının son bölümüne kadar döküldü. Soyunma odasında ne olduysa oldu, Pereira ikinci yarıda kendine geldi. Ne geliş hem de! Trezeguet’i durdurmakla kalmadı, iki kritik golün hazırlayıcısı oldu.

YORUM YAZ