MENÜ

Bir tablonun düşündürdükleri

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Ahmet Suat Özyazıcı Stadı’nın açılış törenindeki konuşmasında, Trabzonspor’daki bütünlükten, bu bütünlüğü sağlayan “ahde vefadan”, değerlere sahip çıkmanın kutsallığından, camiaların ayakta durmasının en önemli koşullarından birinin bu olduğundan söz etti. Bugünkü tablonun kendi Trabzonspor Başkanlığı döneminde de sağlandığını söyledi.

Özak’ın altına imza atılacak bu söyleminden kastı, yandaki sütunlarda yer alan “Sıradaki Gelsin” başlıklı haber-analizdeki tablo. 1995’te Sayın Özak’ın, 6 şampiyonluğun tamamında kaleci olarak yer alan Güneş, teknik direktörlük görevini 4’ünde üstlenmiş Özyazıcı ve 2’sindeki Sümer’in tekrar aynı çatı altında buluşmasından duyduğu kıvancı, bütün Trabzonsporlular da kuşkusuz paylaşır. Aynı iki tablonun arasında 15 yıl var. Başkan şimdi Sadri Şener ve bu tablodan da önce vardı, Özak politik konumunun izin verdiği ölçüde, bazen fazlasıyla da her şeyin içinde. Güneş, Özyazıcı ve Sümer aynı görevlerde. Şampiyonluk sayısı değişmemiş. Araya 3 Türkiye Kupası sıkıştırılmış.

Sorun; Trabzonspor gibi büyük bir camianın yeni Şener’ler, Özak’lar, Özyazıcı’lar, Sümer’ler ve Güneş’ler yetiştirememesi. Tabi ki kurum değerlerine sahip çıkacak, tabi ki onların deneyiminden her daim yararlanacak. Ama kurum, bu değerlere yenilerini katamadığı sürece, “geçmişteki başarılarıyla övünme” konumunu aşmakta ciddi zorluklar yaşayacak.

Birliktelikle ilgili bu tablo, yakın gelecekte, o törende konuşulduğu gibi fotoğraf karelerinde kalacak. “Neden şampiyon olamıyoruz?” sorusu panellere konu olacak, borçlanmalar, o başkan, bu teknik direktör tartışılacak, tribünler “adamına göre” konumlanacak, alınan alınamayan futbolcular, alt yapı vs...
Tıpkı 26 yıldır olduğu gibi...

YORUM YAZ