MENÜ

Bedelsiz ders!

Abone Ol Google News

Trabzonspor açısından baktığınızda buna başka faktörler de eklenebilir. Örneğin, milli takımlardaki oyuncu çokluğu yüzünden birlikte çalışamamama, 20 gündeki yoğun maç programı ve buna bağlı zorunlu rotasyon vs. Ama bir neden daha var ki en önemlisi de bu: Bordo Mavililer, bu kadar diri, bu kadar ofansif, bazen de derecesi insaf sınırlarını aşan sertlikteki bir Ankaragücü beklemiyordu.

Haberin Devamı

Dün akşam sergilediği futbolla puan cetvelindeki konumu tezat oluşturan konuk ekip, Trabzonspor’un savunmadaki zaaflarını çok iyi değerlendirdi. İlk golde Tolga, tıpkı günün başarılı ismi Özden’in, Celutksa’nın ikinci eşitlik sayısında olduğu gibi pozisyona hazırlıklı değildi. İkinci Ankaragücü golü, tam bir savunma skandalı. Böyle bir takımın bu tür bir gol yememesi gerekiyor.

Bütün bunlara neden olan kötü futbolun doğal sonucu organize olamama, yoğun pas hataları ve savunmalarda verilen anlamsız gedikler, gariptir ortaya heyecanı yüksek, pozisyonu ve golü bol bir maç çıkardı. Ankaragücü’nün çabuk ve güçlü isimleri Theo ve Tonia’ya önlem almakta zorlanan bordo mavililer, bunun bedelini lig sonuncusuna puan vermekle ödemekten zor kurtuldu. İki kez yenik duruma düştüğü karşılaşmada özellikle Adrian imzalı ataklarla direndi. Finali de yıldızı Burak’la yaparak 3 puana ulaştı.
Uzatmalarda dahi rakibine iki kritik pozisyon verdiği için Bordo-Mavili tribünlere finali kazanmış coşkuyu sağlayan son düdük, bu maçın Trabzonspor’a “bedelsiz ders” olmasını sağladı. Elbette ki salı akşam’ı Moskova’daki sınava çok daha farklı bir motivasyon ve farklı kadroyla çıkılacak ama yine de dikkat diyoruz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ