MENÜ

Artısı çok

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor, lige verilen aranın ardından üçünü zirve yarışında mücadele ettiği rakipleriyle üstelik dış sahada, birini de can havliyle mücadele eden, son hafta ligin en iyi futbol oynayan ekiplerinden biri olan Gaziantepspor’u net bir skorla yenmeye başaran Ankaragücü’yle evinde oynadığı 4 maçtan 8 puan çıkardı.
Trabzonspor, sergilediği futbol ile bu maçların ilk ikisinde taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Ankaragücü ve Beşiktaş maçlarındaki oyunuyla ise ibreyi tersine çevirdi.
Bu iki faktörü her türlü değerlendirmek mümkün, neresinden bakarsanız öyle görürsünüz yani! “Eğer şampiyonluğa oynuyorsa, Trabzonspor özellikle yarıştığı rakiplerini mutlaka yenmelidir. Daha birine üstünlüğü yok” görüşünü yabana atabilir misiniz? “Trabzonspor’un Beşiktaş maçında sergilediği futbol utanç vericiydi, 7-1’lik maçta bile bu kadar ezilmemiştik” şeklindeki ağır eleştiriyi de “makul karşılayanlar” mutlaka vardır.
Diğer taraftan, “Trabzonspor zirve yarışında yer alan rakiplerinden bir yenilgi aldı, Ankaraspor’u neredeyse tamamen saf dışı bıraktı, diğerlerine yenilmedi” diyerek, bardağın dolu tarafını görenlerle, “Trabzonspor utanılacak futbol oynamadı. Savunmada paylaşım hatası yapmasaydı, Bobo’nun golüne engel olur, savunma ağırlıklı planladığı oyunuyla amacına ulaşabilir, maçı kazanırdı” diyenlere karşı çıkmak mümkün mü? Doğrusu yok bu işin, kişiden kişiye farklılık gösteren yorumu var.
Bu durumda Trabzonspor’a gönül verenlere düşen; takımına sonuna kadar destek vermektir. “Ersun Yanal’lı takımlar önce 9. haftada, sonra 14. haftada, olmadı ilk yarıda düşüşe geçer” görüşü sahiplerinin, 20.hafta ile ilgili beklenti ve hevesini kursaklarında bırakacak dersi vermektir.
Bizim olaya bakış açımız ise “İyi hücum maç, iyi savunma şampiyonluk kazandırır” felsefesiyle ilişkilidir. Trabzonspor kötü oynadığı birçok maçı iyi hücumu sayesinde kazanmış, iyi savunmasıyla da en azından kaybetmemiştir. Ligde kolay rakip, kolay maç yoktur. Önemli olan kazanmaktır, zira verilen puan, rakibe göre değişmemektedir.
Sonuç: Trabzonspor’un artısı çoktur, dolayısıyla son maçı baz alıp panik havası yaratmanın bir anlamı yoktur.

YORUM YAZ