MENÜ

Aralık 2018 sınavı

Abone Ol Google News

Seçimli son genel kurulu, (Olağanüstü-Nisan 2018) Trabzonspor üyeleri için ciddi bir sınavdı. Çünkü son iki dönemin ilki ekonomik ve kurumsal prestij, ikincisi ise özellikle ekonomik açıdan camiaya ciddi travmalar yaşatmıştı. O dönemlerin tahlilini sporla biraz ilgisi olan kişilere bile yaptırsanız, ilkini, “O soyunma odasına hakem hapsetmeler neydi yaa!”, ikincisini de, “Bir sporcuyla yapılan o malum sözleşme, futbolcu transfer literatürüne girmiştir!” şeklindeki alaylı birer cümleyle özetleyerek söze başlarlar. Böyle bir ortamda ne yapacaktı üyeler, tercihlerini nasıl kullanacaklardı? Neyse ki, formalite kabul edilebilecek, sadece demokratik hakkını kullanma amaçlı bir listenin karşısında tek aday ve onun yönetim kurulu seçeneği vardı da, tercih yaparken, ahbap çıkar, hemşeri vs. gibi ilişkiler nedeniyle zorlanmadılar.

Haberin Devamı

Önemli yol katettiler

Seçtikleri Ağaoğlu ve ekibi iyi de bir sınav verdi. Kısa vadede kulübe büyük bedeller ödetebilecek zorlukları aşmada önemli yol katetti. Ağaoğlu yönetiminde; Hayrettin Hacısalihoğlu’nun tartışmasız kulüp çıkarları merkezli organizasyonu, Mehmet Alp ve Ertuğrul Doğan’ın finans çevreleriyle, Zeyyat Kafkas’ın da siyasi kanatla ilişkileri mali açıdan engellerin birçoğunun aşılmasını, bir kısmının da ötelenmesini olanaklı kıldı. Abartılı transferler yapılmadı, yorgan ayağa göre uzatıldı. Gelinen noktada kulüpte sorunlar tümüyle çözülememiş olsa da, mali durum bir hayli yoluna sokuldu. Yani, Aralık’taki genel kurulda, bazı çevrelerin ‘adaylık iştahını kabartacak!’ noktaya yeniden geldi kulüp. Asıl sınav şimdi işte! Bakalım camia nasıl adaylar çıkaracak. Ağaoğlu ve ekibini takviyeyle devam ettirmeyi sağlayabilecek mi? Ağaoğlu ‘devam’ derse, malum dönemlerin anlayışına uygun rakipler çıktığında nasıl bir duruş sergileyecek? Bekleyip göreceğiz.

Haberin Devamı

Yeni rol model!

Gidin futbol okullarının, amatör profesyonel kulüplerin faaliyetlerine bakın, alt yapılarda birçok yaşlarına göre futbolcu grubu görürsünüz. Çocuğunun futbol yeteneğini üstün gören çok sayıda aile, okuldan daha fazla bu faaliyetlere önem verirler. Oraya giden çocukların da amacı, iyi bir futbolcu olmak, üne ve bol paraya kavuşmaktır. Ayrıca hepsinin birer rol modeli vardır. Türkiye’de bu çocuklar kendilerine kimi rol model seçecekler? İşte en ünlüleri: Kebapçı basan teknik adam... Sabaha karşı trafikte ölümüne neden olduğu yayanın yaşamını hiçe sayıp ‘sabah namazından geliyordum’ yalanına, sahte belgeler ekleyerek ceza almadan yırtan bir kaptan... Gece yarısı emanet milyonluk araçla takla atıp, kaza tutanaklarını yok ettiren, alkol kontrolünü engelleyen golcü... Etik değerlerden, vicdanından değil, hocalardan icazet alarak şike yapan futbolcu... Belinde silah o bar senin bu bar benim dolaşıp, el alemin karısına sarkıntılık, yetmezmiş gibi, bu duruma tepki gösteren eşini hastanelik eden... Daha bitmedi; silahla hastane basıp, iddiasına göre kazayla ama kaza ya da değil tetiğe basan, Avrupa’nın en büyüklerinden birinde forma giymiş olan bir kişiliği mi? Her biri bir hukuk devletinde önemli cezaları gerektiren ama ülkemizde görmezden gelinen ‘vukuatları’ cezasız atlatan bu kişileri mi? Kimi rol model alacak bu çocuklar? Örnekleri çoğaltmak mümkün tabi ki! İşin garibi bu örneklerde ülkemizde iyice yozlaşan adalet sisteminin çarpık uygulamalarına da tanıklık ediyor olmaları bu çocukların. Geçtik futbolcu olmalarını, iyi insan, örnek birer meslek sahibi olmak için bu rol model adaylarına kolaylık sağlayan, onları cezasız bırakan kolluk güçlerini, hakimleri, savcıları mı, rapor değiştiren doktorları mı örnek alacaklar? Ne yapacaklar!

Haberin Devamı
YORUM YAZ