MENÜ

Alanzinho üzerine

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Karadenizspor bu hafta 2. Lig Klasman Grubu’nda liderlik için Çankırı Belediyespor ile oynayacak. İki takımın önceki maçını izlerken, Çankırı formasını giyen Erhan Namlı bizi yıllar öncesine getirmişti. Bu futbolcuya Trabzonspor, Fatih Tekke artı 1 milyon dolar vermişti. Fatih döndü sonra, Trabzonspor’a 7.4 milyon Euro kazandırdı.
Gökdeniz’in, zamanın yönetimince Giresunspor’a verilmesine Özkan Sümer ve eski Asbaşkan Nevzat Şakar engel olmuştu. Trabzonspor’a getirisi: 8.7 milyon Euro
Fatih ile Gökdeniz’in serüvenleri 4 yıla dayanıyor. Aradaki süre uzun. Kısa sürelilere bakalım: Özer Hurmacı, Sebatspor’a getirildiğinde PAF Takımı için bile düşünülmemişti. Ankaraspor’da Samet Aybaba alıp direkt A Takıma koydu. Şimdi 5 milyon Euro verin bakalım alabiliyor musunuz? Süreç 2 sezon.
Göksu 2 ay önce bedavaydı değil mi? Şimdi isteyin bakalım! Ya 250 bin Euro maliyetli Brüls! İlhan Cavcav, 3 ayın ardından 1.5 milyon Euro vermedi mi?
Bunları, “Alanzinho’yu geçen sezon Ankaraspor 1 milyon 250 bin Euro’ya almadı” haberi için anlattık. Resmi doğrulama yok ama olabilir. Öyle olsa bile bir futbolcu değerini o sürede katlayamaz mı? Kaldı ki ardından 2 sezon Norveç’te “Yılın Futbolcusu” seçildiği, Wolsburg’un bu futbolcuya 3 milyon 600 bin Euro verdiği biliniyor.
Düne kadar “sol dış mutlaka alınmalı” görüşü herkeste hakimken bugün, futbolcunun bonservis fiyatı ve Ankaraspor teklifi gerekçe gösterilip, Türkiye’deki 3. lig ayarı bir ligden geldiği söylenerek bu transfer önemsizleştiriliyor. Garip değil mi?
Neyse biz Avrupa ve Dünya Futbolu’nu çok iyi takip eden, bilgisine güvendiğimiz bir dostumuzun Alanzinho için yazdıklarına bakalım:
“Alanzinho’da aranılan her şey var. Boy hariç tabiÓ ki! Müthiş bir tekniğe sahip, ayak bilekleri Yattara’dan farksız yumuşacık. Yattara’dan artısı fanteziye kaçmıyor ve ceza sahası etrafında en uygun adamı bularak onu gol pozisyonuna sokmaya çalışıyor. Topla beraber müthiş bir sürati var ve ancak faullerle durdurulabiliyor. Messi havası var kendisinde.”
Çıplak gözle izlemedik, dostumuzun yalancısıyız!

YORUM YAZ