MENÜ

Ağaoğlu'nun düşüncesi önemli

Abone Ol Google News

Seçimli olağan genel kurul yaklaşıyor ya; Trabzonspor camiasında kulisler olabildiğince yoğunlaştı. Şu ana kadar dedikoduları bolca olsa da başkan adaylığı için ciddi adım atan olmadı. Asbaşkanlık ve diğer koltuklar daha bir cazibe merkezi konumunda. Belli ki şu kriz dönemini ekibinin tamamıyla olmasa da ‘kısmi kesimiyle’ kuruma ağır bedel ödetmeden geçiştiren öteleyen tabirini de kullananlar olabilir, saygı duymak gerek- Ağaoğlu’nun camiadaki kredisinin, başkan olmadan önceki dönemi aşması, malum kesimlerin iştahını büyük ölçüde kaçırmış. Ama yine de Kasım ayını bir görsün camia; ‘iyi niyetle bayrağı daha çabuk ileriye taşıma arzusu, kişisel hırs, yarım kalan işi tamamlama girişimi ki burada yarım kalan işi her noktaya çekmek mümkün-, cahil cesareti vs’ gibi düşüncelerle ortaya çıkabilecek adaylarla karşılaşmaları sürpriz olmayacaktır.

Haberin Devamı

Hedef Asbaşkanlık!

Biz bu noktada başkanlık koltuğu dışında olası Ağaoğlu adaylığı halinde kendilerine, listesine girme, listesinin en azından Trabzon kanadında yer alma, daha iddialı olanlar için listenin Trabzon kanadını oluşturma gibi misyon biçenler konusunda iki kelam edelim. Bu noktada hedef tartışmasız, Aralık kongresi için kararsızlığını her daim dile getiren, devam etmeme olasılığı daha fazla gibi gözüken Hayrettin Hacısalihoğlu’nun oturduğu Asbaşkanlık koltuğu. Kamuoyunda açık açık duyulmamış olsa da, “Hacısalihoğlu olmasaydı ben Asbaşkandım” sözünün atfedildiği kişi, kişilerden tutun, ‘Despot tavrı sonunu getirdi, bu nedenle devam etmeme sözünü dillendiriyor, eski tip yönetici’ söylemiyle o koltuk heveslisi olduklarını, başkalarının ağzı kalemiyle gündeme getirenlere kadar, bir dizi kişinin çalışmalarını sürdürdüğü biliniyor.

Haberin Devamı

Başarısızlığa mâhkumlar!

Peki Hacısalihoğlu neden hedef? Başarısız olduğu için mi? Gün boyu mesai verdiği tesislerdeki, kulübün çıkarlarına tartışmasız öncelikli, sert tavrı mı? Menacerlere resti mi? Engellediği ‘büyük paralarla yıldız transfer’ beklentisindeki taraftara şirin gözükmemesi mi? Bu soruların yanıtı verilmeden koltuğuna sahip olanlar, seçildikleri takdirde başarısızlığa mahkumdurlar. Eğer yanıtları olumlu ise kamuoyu nezdinde destek verip, arkadan farklı çalışma içinde olmaları karakterlerini sorgulatır. Eğer olasılığı yüksek devam etmeme fikrini hayata geçirirse başka.

Fikir belirtmeli

İşte bu nokta da iş Ağaoğlu’na düşüyor: Hacısalihoğlu ile devam mı, tamam mı? Fikrini zaman geçirmeden kamuoyuyla açık bir şekilde paylaşmalı ki onun kararında etkili olsun! Diğer koltuklara gelince: Onlar kesinlikle asbaşkana göre şekillenir. Bunun için, ‘Aceleye gerek yok’ diye başta yöneticilik beklentisi içindekiler olmak üzere, herkes biliyor!

YORUM YAZ