MENÜ

4 günlük fark!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzon’da sadece 4 gün önce oynanan maçın dün akşama yansıması, her iki yarıda da farklı oldu.
İlk yarıda Trabzonspor daha bir kontrollü, orta alanda Selçuk-Emre-Engin üçlüsüne ve gerilerden çıkan ilk maçın önemli ismi Eboue’ye “adam adama” dedirtebilecek yakın markajlı bir anlayışla oynadı. Böylece rakibin pas trafiği engellendi.
İlk maçtaki oyun ve skorun, dolayısıyla da Bordo-Mavili takımdaki teslimiyetin Galatasaray’ı bir nebze de olsa, “Kolay kazanırız” moduna sokması, Sarı-Kırmızılılar’da bir rehavet görüntüsü verdi. Buna rağmen oyunun kontrolünü elinde bulunduran Galatasaray’da ilk maçta bir an önce sonuç elde etme amaçlı çabaların yerini “fantastik hareketler” alınca Trabzonspor’un işi kolaylaştı. İlk yarının son çeyreğinde yoğunlaşan bu durum top kaybını artırdı, Trabzonspor’a birkaç kez rakibi az adamla yakalayıp çabuk çıkma şansı doğurdu. Bu ataklar genelde “panik ortamında” kullanılınca son dakikada Burak’ın karşı karşıya kaldığı Muslera’ya topu teslim etmesi dışında fazla tehlike olamadan son buldu.
İkinci yarıda, çok ciddi pozisyonlar üretemese de sahada oyununu rakibine kabul ettiren bir Trabzonspor vardı. Bu maçı kazanamadığı takdirde liderliği kaptırma tehlikesi olan Galatasaray, sinir bozucu sakinlikte, kazandığı bütün topları kontrollü kullanan konuk ekip karşısında zaman geçtikçe oyun disiplininden kopup risk almaya başladı. Bu durum sadece rakibinin daha net fırsatlar elde etmesini sağladı. Yine son dakikalarda, yine Burak’ın ve yine karşısında gördüğü Muslera’ya topu teslim etmesi, Tolga Özkalfa’nın abartılı verdiği 5 dakikalık uzatma süresinin, Galatasaray’ın yoğun baskısı, Trabzonspor’un da biraz panik savunmasıyla tamamlanmasına neden oldu.

YORUM YAZ