MENÜ

3 zarf hazırlığı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın yenilgiden son dakikalarda kurtulduğu Kasımpaşa maçından sonra Bernd Schuster şöyle söyledi: Sonuçta bu takımlar buraya savunma yapmak için geliyorlar. Türk Futbolu da böyle oynanıyor. Zaten Bursa ve Trabzon’u izleyince bunu anlıyoruz. Biz her zaman hücum yapmak istiyoruz.
Önce biraz sayısal bilgiler verelim:

Trabzonspor Ligin lideri ve en çok gol atan iki, en az gol yiyen üç takımından biri. Trabzon 27, Beşiktaş 17 gol atmış. Son şampiyon Bursaspor yenilgisiz tek takım. Attığı gol sayısı Beşiktaş’tan 4 fazla, yediği yarısı kadar neredeyse.

Lig Tv’nin İstatistik Uzmanı Mehmet Yılmaz’ın sonuçlarına göre ilk 11 haftada maç başına ortalama kaleye şut sayıları Trabzonspor 17, Bursaspor 14, Beşiktaş 16, ceza sahasına orta sayıları, Trabzonspor 20, Bursaspor 21, Beşiktaş 24.

Çıplak gözle izlediğimiz Trabzonspor Beşiktaş maçında kritik 14 pozisyon var. 8’i Beşiktaş kalesinde geçti. 6’sında Trabzonsporlular tehlike yaşadı. Maçı savunmacısının attığı golle Trabzon kazandı.

Beşiktaş’ın kendi sahasında yenemediği Kasımpaşa’ya Trabzonspor, deplasmanda 7 gol attı. 4 asist savunmacılardan. Son 10 dakikada oyunu bıraktı. Bursaspor ile İnönü’de oynanacak maçı da iki hafta sonra izleyeceğiz.

Bu Trabzonspor ile bu Bursaspor savunma yapıyor da, Schuster, her zaman hücum oynatıyor öyle mi?
Küçümsediği iki takımdan biri geçen sezonun lig, diğeri de kupa şampiyonu. En azından bu başarıları sağlamış ve halen görevde olan iki meslektaşına saygı göstermeliydi. Onların başarılarını küçümseyerek büyümesi mümkün değil, eksiğini kapatması da.

Türk Futbolu, kendisinin söylediği gibi kolay bir lig değil. Bu acı gerçekle karşılaştığı için bocalıyor aslında. Öteye beriye sataşıp, gündem değiştiriyor aklınca. Avrupa’da Türkiye’yi temsil eden takımlar içinde istatistikleri en iyi olan Trabzonspor için, “Avrupa’yı bilmezler” demişti kaybettiği maçtan sonra da.
Meşhur 3 zarf olayı vardır ya... Anlatmışlardır kendisine. Schuster kısa sürede üçünü de açtı. Böyle giderse yakın gelecekte bırakacağı 3 zarfı hazırlamakla meşgul olacak!

YORUM YAZ