MENÜ

3 puanlar güzel de...!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kayserispor karşısında oksijen tüpüne bağlanan Trabzonspor’un amacı Adanaspor önünde komadan çıkmaktı. Rakibin durumu ise daha vahim! Haftaya 6 puanla sıralamanın son sırasında başlayan, teknik direktörünü kaybeden, moral ve güven eksikliği zirve yapan, ligin yeni takımı. Konuk ekip, Trabzonspor’un özellikle açık futbolu tercih ettiğinde defansta sorun yaşadığını bildiğinden olacak bu formata uygun bir stratejiyle oyuna başladı. Alanı kapatıp kazandıkları topları forvetteki çabuk adamlarıyla ayağa pas yaparak kullanmayı hedefledi. Özellikle Roni hareketli yapısıyla takımını öne taşıyan isim oldu.

Castillo etkisi

Bordo-Mavili ekip ise Adanaspor’un bu anlayışını kanat akınlarıyla etkisiz kılmayı planladı. Bero’nun yokluğunda genellikle de Güray ve Yusuf’un oynadığı sol kanat tercih edildi. Hızlı hücum çıkışlarında gereksiz yan ve geri paslar Trabzonspor’un hızını düşürdü. Orta sahada birlikte kullanılan Okay ve Aytaç, Bordo-Mavililer’in freni oldular. Buna rağmen ilk yarıda özellikle uzaktan şuta dönük fırsatlarda Mehmet, Onazi ve Yusuf pozisyonları gole çeviremediler. İçeriye yapılan servislerde ise N’Doye her zamanki yetersizliğiyle sonuç üretemedi... Foguinho’nun hatalı geri pasını yakalayan Yusuf’un bitirici vuruşu Trabzonspor’u öne geçirdiğinde “ev sahibi rahatladı” diye düşünürken konuk ekip aynı oyuncunun golüyle skorda eşitliği sağladı. Golde kaleci Onur ile defansın hatası ise affedilir cinsten değildi.

Yanal 2. devreye Castillo’yu sahaya sürerek başladı. Galatasaray maçında sakatlanan Kolombiyalı tempoyu artırmak için gayret gösterdi. Başarılı da oldu. Yusuf’un da hakkını teslim edelim. Bordo Mavililer’in kazanmasında attığı gollerle büyük etkisi oldu.

Hakem hataları...

İkinci yarının başında Mustafa Yumlu’nun ceza sahası içerisindeki maharetini penaltı olarak değerlendiren Özgür Yankaya, bir de kırmızı kartla Adanaspor’u 10 kişi bırakarak dengeyi Trabzonspor lehine bozmuş oldu. Aynı Yankaya, Durica’yı ikinci sarı karttan atmayarak Trabzonspor adına hoşgörülü davrandı.

Doğrusunu söylemek gerekirse bir hafta önce Kayseri’de, dün de Avni Aker’de yoğun hakem hatalarının olduğu maçlarla gelen galibiyetler ne genelde hakem mağduru olarak bilinen Bordo-Mavili taraftarların ne de sağduyulu futbolseverlerin içine siniyor... Bunu da söylemeden geçmeyelim...

YORUM YAZ