MENÜ

Motto Yerine Hoca Değişimi!

Abone Ol Google News

Uzun zamandır yaşadığımız en keyifli milli aralarından birini geride bıraktık. Gol yemeden iki maçı kazanarak EURO 2024’e yerimizi ayırttık. Bu jenerasyon için çok kıymetli olan bu turnuva katılımını kaçırmamız büyük bir facia olurdu.  Hem #BizimÇocuklar için, hem de geldiği an takıma ve oyunculara dokunabilen Montella adına çok mutlu ve gururluyum. Almanya gibi desteğimizin çok fazla olacağı bir turnuvada iyi bir kura ve formda bir takım ile her şeyi hayal edebiliriz diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Milli takımın sorunu apaçık ortadayken, çözümü başka yerlerden aramaktansa, Uluslar Ligi’nin en dibini başarı görüp, 10 kişi Letonya’yı zar zor yenince buna sevinen bir “antrenör” yerine, gerçek anlamda ligi, oyuncuları bilen ve bu ülkenin dinamiklerine hakim bir “teknik direktör” getirmek sorunların büyük kısmını çözmüş gibi gözüküyor. İsmail’e, Yunus’a, Samet’e yaptığı dokunuşlar da tesadüf değil. Bu takıma daha Arda Güler gelecek diyerek, ‘14 Temmuz Berlin’de neden olmayalım?’ sorusunu şuraya bırakıyorum. Bizden yüksek profilli takımlara karşı iyi performans verebilecek bir milli takım yapımız var. Neden olmasın!

Haberin Devamı

Bir Kaleciden Fazlası; Olivier Giroud…

Dünya tarihinde, milli ara öncesinde Milan maçında yaşanan, kaleci yerine geçen oyuncuları çok gördük. Bizim bile yakından tanıklık ettiğimiz, Tuncay, Melo gibi örnekler var. Dolayısıyla işin bu boyutunu konuşmanın pek bir anlamı yok. Ancak bu hem Serie A’nın, hem Milan’ın nasıl bir pazarlama unsuruna dönüştürdüğüne bir bakalım. Önce Milan takımı, Giroud’uyu kaleci listelerine ekledi. Sonra onun forma satışına başladı.

Sonra Serie A haftanın 11’inde kaleci olarak Giroud’uya yer verdi, son olarak da EA24 FC’de Giroud’nun kaleci olarak oyuncu kartı yer aldı. Hani suyunu çıkarmak derler ya, günümüz etkileşim ve içerik tüketme dünyasına fazlasıyla uygun. Tabi burada bu hadisenin, popüler ve işlenebilir bir oyuncu olan Giroud ile yaşanması ve de iyi bir performans göstermesi de bunları ortaya çıkarmada önemli bir faktör. Ne diyelim, pazarlama ve iletişim alanında dünyada hep ders var, bizim takımların da bu işlerle gündeme gelmemiz dileğiyle…

Masum Sivillere Kast Eden Kim Varsa…

7 Ekim’den bu yana, millet fark etmeksizin masum siviller hayatını kaybediyor. Bölgede yaşanan dramı hayal etmemiz imkansız olsa da, bu duruma vicdanı olan herkesin, nereden yapabiliyorsa tepki göstermesi zorunludur. Kulüplerimiz dışında, federasyonlarımızdan son kontrol ettiğim kadarıyla bir tepki ya da bir açıklama göremedim. Tüm spor kamuoyunun konuyla ilgili vicdani yönden tepkisini ırk, din, dil ayırt etmeksizin göstermesi gerekir. Konunun geçmişinden bağımsız günlerdir yaşanan dramı hiçbir tarihsel gerçeklik ne haklı kılabilir, ne de acıyı hafifletebilir. Çocukların ve kadınların ve tabi ki de insanlığın acı çekmediği, ölmediği ve huzurla yaşayabildiği bir dünya dileğiyle…

YORUM YAZ