MENÜ

Demokrasi Her Zaman İyi Midir?

Abone Ol Google News

Dün spor kamuoyunu takip edenlerin önüne enteresan bir haber düştü. TFF’nin sitesindeki haber şu şekilde; “Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA Şampiyonlar Ligi, Hollanda ve Belçika lig yapılarını yeniden düzenleyen Hypercube firması ile yaptığı iş birliği protokolü çerçevesinde format yapısını belirlemek için planlanan anketler kulüp ve taraftarlara açıldı. Yapılacak çalışma ve anket değerlendirmeleri sonucunda Trendyol Süper Lig, Trendyol 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig ile Ziraat Türkiye Kupası format yapısı gözden geçirilecektir. “

Haberin Devamı

Öncelikle bu gibi çalışmalarda danışmanlık almak ve bu gibi konuları araştırmaya niyetlenmek gayet yerinde ve güzel hareketler. Fakat burada benim anlamlandıramadığım konu, bu konunun anket olarak taraftarlara ve kamuoyuna açılması. Futbol Türkiye’de herkesin bir fikri olduğu, bir yanından tüm kesimlerin tuttuğu bir fenomen. Bunu kabul ediyorum ancak, bazı konularda, sadece belli insanların fikir belirtmesi gerekir diye de düşünüyorum. Mesela burada benim asla taktik, teknik konuştuğumu göremezsiniz. Alanım olan iletişim, yönetişim, kriz gibi konularda ağırlıklı fikir belirtmeye çalışıyorum. Tabi ki yıllardır bu sporu izlediğim için çoğu konuyla ilgili bir fikrim var ama teknik, taktik konularla ilgili buradan ahkam kesecek bir durumum yok. Dolayısıyla bazı konularda bilgi sahibi insanlar konuşmalı ve yönlendirmeli. Yine alanıma uygun bir yorum yapma çalışırsam özetle, tüm liglerin yapısını ilgilendiren format değişikliği konusunda anket açmanın ne manası var pek anlamadım.

Haberin Devamı

Daha önce herhangi bir formata karar vermiş, bunun sonuçlarını takip etmiş veya liglerde, turnuvalarda düzenleyici yöneticilik yapmış kişilere sorulmalı diye düşünüyorum. Ben dahil, halkımız bunu oylasa ne olur, oylamasa ne olur. Bu kadar köklü bir değişikliği, işin futbolcu, teknik direktör, taraftar, antrenman düzeni, stat düzeni, reklam modelleri, ekonomik yapısı gibi bir çok parametreyi düşünerek yapmak gerekir. Zaten bunun için bir firma ile anlaşılmış, anket sonucu Hypercube için neyi değiştirebilir emin değilim. Tabi ki futbol taraftar için oynanıyor bir yerde ve onlar mutluysa bu spor var ama sadece “taraftar” kimliği ile bu kadar köklü bir değişikliğe nasıl yönlendirme yapılabilir, yapılsa da ne kadar ciddiye alınmalıdır, şüphelerim var. İzleyip göreceğiz.

Bir de eklemeden geçemeyeceğim, formata gelene kadar, altyapı, zemin, hakemler, yayın kalitesi ve gelir modellemesi, tekelleşen spor dünyası gibi birçok konu naçizane daha öncelikli diye düşünüyorum…

Djokovic’in İntikamı…
Novak Djokovic’i sevmesem de saygı duymamı engelleyemiyor bu durum ve gerçekten Federer-Nadal’dan sonra iyice ağırlığını koyarak, başarılarına bir Grand Slam daha ekledi. Burada bahsedeceğim konu bu değil tabi… Pandemi zamanından sonra, hayat normale dönmeye başlarken, Djokovic aşı olmayı reddettiği için Amerika Açık’a katılamamıştı. Aşı olmaması büyük bir tepkiyle karşılaşan Djokovic bu durum sebebiyle birkaç turnuva daha kaçırmıştı. Şimdi, bu turnuvada çok enteresan bir enstantane yaşandı ve bence minik bir intikam da almış oldu Djokovic. Pandemiyi atlatabilmek adına aşı üreten firmalardan biri olan Moderna, Amerika Açık’ta, “Shot of the day” yani günün vuruşu anlamına gelen bir sponsorluk yapmış. O gün finali kazanan Djokovic de o günün vuruşunu da yapmış oldu ve Moderna sponsorluğunda bir vuruşu gösterilmiş oldu. Aşı karşıtı bir kişinin, Moderna spotunda yer alması da ancak böyle olurdu. Djokovic de mini bir intikam aldı bence böylelikle.

Haberin Devamı

Not: Bu bölüm aşı karşıtlığı veya aşı desteklenmesi ile ilgili değildir.

YORUM YAZ