MENÜ

Bu Sefer Bir Turdan da Daha Fazlası!

Abone Ol Google News

Avrupa maçlarından önce hep bir ülke puanının durumuna bakarım. İçeride zemin, hakem, yönetim vs. konuşuruz ama konu dışarıyla mücadeleye gelince Türk futbolunda birçok kavgayı bitirebilecek bir yer olduğu için önemi çok daha büyük. Avrupa’ya, özellikle Şampiyonlar Ligi’ne ne kadar çok takım gönderebilirsek içeride o kadar daha huzurlu olacağımız kesin. Ülke puanına da bu tur öncesi baktığımızda Belçika 8.liğini garantilemiş ve rakibimiz olmaktan çıkmış durumda. Bir arkamızda ve 10.sırada yer alan İskoçya 5 takımla başladığı sezona 1 takımla devam ettiği için bizi geçmesi neredeyse imkansıza yakın. Bizim esas rakibimiz sezona 4 takımla başlayıp 3 takımla devam eden ve dolayısıyla alacakları galibiyet ve tur geçme puan katsayıları daha yüksek olan ve 11.sırada yer alan Çekya. Biz de onların şu an en formda takımıyla karşılaşıyoruz. Biz 4/2 onlar 4/3 durumunda ve bu eşleşme sonucunda çok avantajlı konuma gelebiliriz. Bu yüzden bugün ve haftaya oynanacak maçlar bir turdan ciddi anlamda daha fazlası. Kopenhag gibi oyun anlayışı üzerinden bir güç ortaya koyan takımlar bizim takımlarımıza hep sorun çıkarmıştır. 1.dakikadan başlayacak ciddiyetle 180.dakika sonuna kadar aynı şekilde devam edip 9.sıramızı perçinleyelim!

Haberin Devamı

Yayın İhalesi…

Haberin Devamı

Kim alır, kim kazanır bilinmez. Çok da önemli değil aslında çünkü en kritik olan konu yıllar içinde azalan çekim ve yayın kalitesindeki artış talebinin oluşması ve bunun kazanacak yayıncıya dikte edilmesi. Geçtiğimiz günlerde eski maçlara denk geldim ve inanın tüm yayın çok daha kaliteli ve net çekiliyormuş. Para önemli tabi ama bu kadar yıldız futbolcunun, sezonuna göre 4 büyüklerin inanılmaz rekabetinin yaşandığı bu ligin çok daha iyi çekilmesi ve yayın kalitesine sahip olması lazım. Umarım paradan sonra konuşulan ilk konu budur…

Jordan vs. Bellingham

Bellingham’ın yeni yapacağı anlaşmayı görünce herkesin aklına Jordan’ın o markanın en büyük rakibi ile yaptığı anlaşma gelmiştir. Gelmemesi de garip olurdu zaten çünkü neredeyse birebir aynı strateji ve yol gibi duruyor. Bunun da çok bir eleştirilecek kısmı yok çünkü Jude belli ki önümüzdeki 15 seneye damga vuracak 3-4 oyuncudan biri. Futbolda turnuvalarda bile markalar üzerinden rekabeti düşününce böyle bir fikrin açığa çıkması kadar doğal bir şey yok. Burada aslında farkı yaratacak ve başarı kriterini belirleyecek olan şey markanın yaklaşımı, üreteceği ayakkabılar ya da asacağı billboardlar vs. değil. Jordan yarattığı fark spordan çok daha öte bir etkiydi, bir yaşam tarzı ya da bir hayata karşı duruştu. Bellingham’ın yapacakları, yapmayacakları da bu hikayenin başarısını en derinden etkileyecektir. Bakalım Jude“Be Like Mike” gibi bir söylem ya da “Airness” ya da “Majesteleri” gibi benzer kavramlar oluşturulmasına öncülük edecek mi ve sonrası bunun altını doldurabilecek mi?

SuperBowl Çılgınlığı

Amerika’da okuduğum dönemde SuperBowl çılgınlığına yakından tanıklık etme fırsatı yakalamıştım. İnsanlar için gerçekten hayatın durduğu ve her türlü çılgınlığın yaşandığı bir gece. Amerikan pazarlama dünyasının zirve noktalarından biri olan SuperBowl’un bu sene 30 saniyelik reklam spotları yaklaşık 7 milyon dolara satılmış. Türk parasıyla 210 milyon TL… 3-4 saat süren bir yayın, varın gerisini siz düşünün.

Haberin Devamı
YORUM YAZ