MENÜ

Bu Ateş Üfleyerek Sönmez…

Abone Ol Google News

Türk futbolunda belli bir süredir enteresan açıklamalar medyada yer buluyor. Eski hakemlerin, hocaların, başkanların vs. açıklamalarını son olarak Serkan Çınar’ın açıklaması takip etti. Serkan Çınar, katıldığı bir dijital yayında, 2019 yılındaki Rizespor – Galatasaray maçındaki bir pozisyonla ilgili itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu. Açıklamanın hepsini buraya koymaya gerek olmasa da özetle, Serkan Çınar başta penaltı olmadığını düşündüğü Onyekuru pozisyonuyla ilgili VAR’a çağırıldığını ve penaltı kararına yol açacak görüntünün ona gösterildiğini ancak bunun özetlere ve yayına verilmediği için kendisi ve pozisyonla ilgili algı yapıldığını, gözlemcinin de bu görüntüyü yayına veremeyeceklerini yoksa başlarının yanacağını söylediğini ifade etti. Şimdi bu açıklamadan sonra, sosyal medyada taraftarlar arası manasız, bir işe yaramayacak bir algı çalışması başladı. Aslında olay net, Galatasaray’ın kazandığı bir penaltının sanki penaltı değilmiş gibi bir açıdan verilmesi, sorun teşkil eden kısım bu. Manasız diyorum çünkü bu sosyal medyada taraftarlar arası konuşulacak bir konu değil bu. Bunun ivedilikle incelenmeye alınması ve ne gerekiyorsa da yapılması lazım. Fakat futbolda son dönemde ortaya atılan bu iddiaların hiçbiri ciddi bir şekilde yargı seviyesinde ele alınmıyor veya alınıyorsa da kamuoyuyla paylaşılmıyor. Eğer böyle bir durum varsa, yine buradan özür dilerim ancak bu gibi resmi kurumlar tarafından üzerine düşülmeyen ve ortaya atılan iddialar, yarar sağlamadığı gibi zaten cambaz ipinde giden futbol iklimimize büyük zarar veriyor. Bu ve bunun gibi tüm beyanatların detaylıca incelenip sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılması lazım. Başlıkta da belirttiğim gibi bu ateş üfleyerek sönmez, futbolu kirleten son dönemde kim, kimler, hangi aktör varsa her şeyi ortaya dökelim ve EURO 2032 yolunda tamamen bir futbol ülkesi olma adımlarımızın en önemlisini atalım.

Haberin Devamı

Bir Garip Tweet…

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde tahminen Adidas’ın sosyal medya ajansından birkaç kişinin ya da şirketten birkaç yöneticinin kariyerine mal olduğunu düşündüğüm bir tweet hadisesi yaşandı. Adidas seviyesinde bir şirketinden beklenmeyecek seviyede bir hadise olduğu için buna değinmeden geçemezdim. Minnesota’nın yıldızı Anthony Edwards, Adidas ile iş birliğinden kaynaklı bir ayakkabı çıkarması ve bunun tahminen idolü olan ama hayat boyu Nike ile kontratı olan Kevin Durant’ın giymesini istediğini söylemesiyle olaylar başladı. Önce Kevin Durant haklı olarak asla onları giymeyeceğim özetinde bir tweet attı ancak sonrasında Adidas öyle bir cevap verdi ki tweeti sonrasında hemen silmek zorunda kaldı. Tweette bence Nike’tan çok Durant’a bir ayıp vardı, özetle şu cevabı verdiler “zaten yakında o ayakkabıların emekli olacak”. Şimdi Kevin Durant bu ligin gördüğü en büyük skorerlerden biri ve şu anki sporcuları düşündüğümüzden belki en az 3-4 sene daha oynayabilir, sildikten sonra yazdıkları da bence özrü kabahatinden beter durumu, “özür dileriz, fake hesaptan atmak istemiştik” anlamına gelen bir cevap. Yani Amerikan eğlencesinde bu diyalog belki devasa sorun olmayabilir ama naçizane spor iletişiminde Adidas’a bence yakışmadı. Önce rakip markanın NBA efsanesine sonra da rakip markaya saygı duymak durumundasın…

Haberin Devamı

Sosyal Medya’nın Gücü

Öncelikle Beşiktaş başkanlık seçimini kazanan Hasan Arat ve ekibini tebrik ederim. Bu süreçte de gördük ki, sosyal medyayı daha iyi kullanan artık günümüz dünyasında 1 adım öne geçiyor. Hasan Arat’ın çok daha önce adaylık ve çalışmalarını açıklamasının bir etkisi tabi ki var, aynı şekilde Serdal Adalı’nın 20 gün kala açıklamasının yarattığı negatif etkiden de bahsedebiliriz. Fakat genel gördüğüm Hasan Arat çok daha efektif, çok daha yayılım sağlayacak bir politikayla yönetti medya kısmını ve bunun da faydasını seçimlerde gördü diye düşünüyorum.

YORUM YAZ