MENÜ

Premier Lig'le aramızda ne fark var!?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sezon sonunda kulüplerin, Sky+Bt televizyonundan derecelerine göre alacakları miktar 99-156 milyon pound arasında olacak.

Bu miktar sedece iki televizyonun İngiltere dahilindeki yayın haklarından gelecek ücret... İngiltere dışındaki ülkelerin yayın hakları için ödeyeceği miktarı düşünürseniz son derece bol sıfırlı bir rakam çıkması bekleniyor.

Bu sadece televizyondan gelecek miktar kulüplere... Son senelerde sponsorluk anlaşmaları kulüpler için önemli bir gelir kaynağı oldu. Hatta sponsorluk işini iyi yapan ve kulüplere para kazandıran Marketing tecrübesi kuvvetli elemanların transferi başladı kulüpler arasında... Yani Beşiktaş Fenerbahçe'nin, Fenerbahçe Galatasaray'ın Trabzonspor hepsinin elemanlarına sponsorluk konusunda transfer teklif edebiliyor.

Sezon sonunda Premier Lig'den düşecek takıma paraşüt ödemesi olarak adlandırılan miktar bu sezon sonunda değişmeyecek ve düşen takımlara 60 milyon pound ödenecek.

Bu nedenle Sports Dırect firması ve Newcastle United'ın sahibi Mike Ashley ara transferde para harcarken diğer bir yandan gelecek sezon için yatırım yapıyor.

Bazen kulüplerimiz 'İngiliz sistemini örnek alıyoruz' dediklerinde karşılarındaki manzaraya bakmayı unutuyorlar. Avrupa'da birçok ülkenin gıptayla baktığı Premier Lig her geçen gün büyümeye ve hem kendi kazanıp hem de kulüplere kazandırmaya devam ediyor.

Premier Lig öncesini bilen bir seyirci olarak ben sadece büyük bir kıskançlıkla soruyorum: Aramızda ne kadar fark var sizce ?

YORUM YAZ