MENÜ

Guardiola, Arsenal'le görüşür mü?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Neden yapmasın? "Premier Lig'de çalışmak istiyorum. Yeni bir heyecan için yaşım çok genç.." diyen Guardiola, Arsenal gibi iyi yönetilen istikrar abidesi bir kulüple neden görüşmesin?

Olanak dışı bir fikir mi ? Evet... İmkansız mı? Hayır.

Ben koyu bir Arsenal'liyim. Benim hocam 20 senedir bu takımın başında ve ben ondan önce Highbury'de maç seyretmeye başladım. Dünyada şampiyonluğu bir kenara bırakıp kendi parasıyla stad yapan kaç kulüp var.

Kendimi Guardiola'nın yerine koyuyorum. Özel yetenekli devamlı atak oynayan makine intizamıyla çalışan bir takımın hocasıyım. Benim felsefemle çakışan bir takımın başına getirilmek istiyorum. Arsenal'i reddedebilir miyim? Hayır.

"İŞTE BU NEDENLE ÇOK YAKIN BİR ARKADAŞINA ARSENAL'İ DİNLERİM" DEDİ

"Arsenal'in başına geçmek istiyorum" demedi. "Beni konuşmaya çağırırlarsa elbette giderim, görüşürüm" dedi. Aynı arkadaşına 'Ailem New York ve Münih'te yaşadı. Neden Londra olmasın?" dedi.

Kültürüne, geleneklerine, tarihindeki başarılarına şapka çıkarılacak ve her hocanın istediği oyunu her an değiştirecek futbolcuları bulunan bir takıma neden hoca olmasın Guardiola? Premier Lig'deki en zengin takımların başında gelir Arsenal kulübü... Wenger ekonomist olduğu için kulübün parasını kendi parası gibi harcar. Onun için genç yetenekleri kendi sisteminde yetiştirip kalıcı olmalarını sağlamak marifettir. Milyarlar harcayarak takım kurmak değil.

ARSENAL'DEKİ TEK EKSİK ŞAMPİYONLAR LİGİ


13 şampiyonluğu olan bir takım ve bu şampiyonluklardan birini yenilmeden kazandı. "Londra mı, Manchester mı?" sorusuna ben kesin "Londra" derim.

Yeni transferler, harika bir stad, takımına bağlı bir seyirci... Stadı yaparken transfere harcama yapmayan Arsenal, bugünlere geldiyse kimsenin sevmediği İstikrar abidesi Ekonomist Wenger'le geldi.

Guardiola'nın böyle bir problemi olmaz Arsenal'de.

BİR DE CHELSEA VE CİTY NE YAPMIŞ ONA BAKALIM

Avram Grant, Angelotti, Scolari, Benitez, Mourinho, Villas Boas Chelsea'den kovulmuş hocalar. Mancini, Mark Hughes, Eriksson, son kovulan hocalar listesinde...

Wenger dimdik ayakta ve 42 Milyon Pound'u Mesut transferi için nasıl harcadığını kimse çözemedi şu ana kadar. Aslında sahaya bakmak yeterli.

Arsenal bu sezon sonunda ipi göğüslerse ve Wenger "Ben bırakıyorum" derse Neden Guardiola Highbury hocası olmasın ?

FLORENTINO PEREZ'DEN BAŞKASI OLAMAZ!

Dün Sky televizyonu Real Madrid başkanlığına Perez'den başka herhangi bir kulüp üyesinin başkan olamayacağını nedenleriyle en ince ayrıntısına kadar açıkladı.

20 senelik (Socio) Kulüp üyesi olması ilk şart. Real'in senelik bütçesinin % 20'sini karşılayacak kadar parası olması gerektiği gibi bu parayı depozit olarak (Aval) (Garanti) bankaya yatırması gerekiyor ve bu paranın kaç sene başkanlık yapacaksa bankada durması şartı var.

Bunun anlamı başkanlığa aday olan üyenin Real'in bütçesi 600 Milyon euro olması nedeniyle 120 Milyon euroyu bankada bekletmesi gerekiyor. Bu nedenle Perez'den başka kimse başkanlığa adaylığını koyamıyor ve İspanya'da hiçbir milyarder Real kulübüne 20 senelik üye değil. Daha önce 10 sene üye olma şartı Perez tarafından değiştirildi ve 20 seneye çıkarıldı. Anlayacağınız tam bir diktatörlük...

YORUM YAZ