MENÜ

Arsenal satılır mı?

Abone Ol Google News

Öncelikle Wenger'in transfer politikasıyla başlayalım. ’Ben gençlerime güveniyorum bunların arasına 30-40 milyon verip sistemimizi ve İngiltere'yi hiç bilmeyen 25-26 yaşındaki futbolcuyu sokmam‘ diyor. Fransız çalıştırıcı. 'Arsenal'in borcu var, parası yok' diyenlere de en fazla hisse sahibi durumundaki Danny Fizsman şöyle cevap veriyor: 'Arsene istesin, 50 milyon poundu masasına koyalım hiç sorun değil’. Bu tip konuşmalar basına yansıdığı zaman -ki toplantılar açık oluyor, taraftar haklı olarak Chelsea ve Man. United’ın arkasında kalmaktan şikayetlerini dile getiriyorlar. Tabii bu koro halinde Wenger'e küfür ederek değil, her hafta kulüp direktörleri, genel sekreter, medya sorumluları, kulüpte hissesi olan taraftarlar ve temsilcileriyle yapılan son derece medeni bir ortamda gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

'Satılmaktan kurtarırız'
'Madem paramız var, neden büyük transfer yapmıyoruz’ sorusu en çok sorulanı. Bunları sakın kulüpten birinin bana özellikle yazmam için söylediğini zannetmeyin. Bu toplantılar kelimesi kelimesine bir sonraki maç programında yer alıyor. Saklı hiçbir şey yok. ‘360 milyona, sizin rahatınız için stad yaptık. Elimizdeki gençleri oynatıp, yıldız yaparak satarsak, kulübü 5 sene içerisinde iyi bir duruma getiririz. Borçlarımızı öderiz ve satılmaktan kurtarırız’ diyerek 'Şu anda Arsenal satılık değil' mesajı veriyorlar.

Haberin Devamı

Wenger'in yabancı takıntısı!
Arsene Wenger’in en çok şikayetçi olduğu konuların başında; kulüplerin yabancılara satılması geliyor. ’Parası olan yabancıların Premier Lig'de kulüp satın almalarını anlamıyorum. Daha doğrusu satanlara kızıyorum. Belli bir süre sonra 150-200 milyon kazanıp kulübü yüzüstü bırakıp, giderlerse bunun hesabını taraftara kim verecek? İngiltere'de futbol bir yaşam tarzı, geleneklerle oynamak doğru değil. Bir kere bozarsanız bir daha geri getirmesi çok zor olur’ görüşünde Fransız çalıştırıcı.

Arsenal'in alıcısı hazır
Aslında bugün bile Arsenal'in satılma ihtimali var. Vergi sebeplerinden dolayı... İsviçre'de yaşayan en fazla hisseye sahip direktörlerden Danny Fizsman 'satıyorum' dese, ertesi gün Amerikalı iş adamı ve aynı zamanda kulübün hissedar direktörlerinden biri olan Stan Kroenke tereddut etmeden kulübü satın alır. Geçen sene çok miktarda Arsenal hissesi satın alan Özbek milyoner Usmanov'un, Arsenal sevgisi ağır bastığı için bütün hisselerini Arsenal’in satılmamasını isteyen yöneticilerine devretti..

1996‘dan beri takımın başında olan Wenger’in her iki haftada bir Pazartesi günü Barnet'in Underhill Stadı'nda oynanan rezerve maçlarını bir kere kaçırdığını görmedim. Bu maçları scout ordusu, menacerler ve Arsene Wenger'in hiç sevmediği futbol simsarları devamlı olarak izlerler. Şu anda Premier Lig'in içinde bulunduğu 18 kulübün Arsenal'den kiralık futbolcu istemesi, Fransız çalıştırıcının ne kadar haklı olduğunu ortaya çıkarıyor. Bir futbolcu 10-12 yaşında akademiye gelmiş, 18 yaşında hâlâ rezerve takımda oynuyorsa, ‘Bizim evladımız hiçbir yere gidemez’ düşüncesi burada geçerli değil. Hemen oyuncuyu kiralık veriyorlar. O futbolcu da 1 sene içinde kendi seviyesini belli ediyor zaten. Yeterliyse, direkt A takıma giriyor; değilse de bonservisiyle kiralık oynadığı kulübe veriliyor. Zaten bu takımlar da Arsenal sisteminde oynayan takımlar. Yani tek top oynamanın suç sayılmadığı ülkelerin takımları.

Haberin Devamı
YORUM YAZ