MENÜ

Maça çıkmadan tam not!

Abone Ol Google News

Ligde tansiyon giderek artıyor. Haftalar geçtikçe maçlarda yaşanan hakem hataları ve etkileri de artıyor. “MHK yaşananlara önlem alabiliyor mu?” derseniz, önlem almayı bırakın, yaptıkları uygulamalar ve atamalarla onlar da gerilimin artmasına fırsat veriyor. Neredeyse ligde maçın olmadığı her gün hakemler Riva’da eğitime alınıyor. Çok fazla eğitim yapmak hakem hatalarının önüne geçmiyor. Eğitimlerin niceliğini değil de niteliğini artırmakta fayda olduğu muhakkak!

Haberin Devamı

Seminerde örnek gösterildi!

Bu hafta lider Galatasaray’ın maçı yok. Takipçisi Fenerbahçe, Karagümrük deplasmanında olacak. Maça Abdulkadir Bitigen atanmış. Geçtiğimiz haftanın başarılı hakemi Bitigen, ödülünü almış, “yapay zeka” onca yanlışa rağmen doğru bir atamaya imza atmış görünüyor. Diğer takipçi Beşiktaş’ın maçında ise Atilla Karaoğlan var. Atilla Karaoğlan Gaziantepspor-Beşiktaş maçı sonrası, VAR kayıtlarının açıklanmasıyla kızağa çekilmişti. Cezasını tamamladıktan sonra, altı haftada beşinci maçına çıkacak. İki gün önce seminerde, son yönettiği maçta çıkarttığı kırmızı kartın hatalı olduğu tüm hakemlerin önünde söylenmesine rağmen...

Haberin Devamı

Gözlemciler yorulmasın

Karaoğlan’ın bu maç için ismi açıklandığında, aynı anda kupada Fenerbahçe-Kayserispor maçına VAR olarak atandığı bilgisi de paylaşıldı. Henüz Fenerbahçe maçında, VAR masasındaki performansını göremeden, yeni bir maça atanması, hakem atama etiğine de prensibine de uymaz. Dün akşam oynanan kupa maçının gözlemcileri Hamza Işın ve Halis Özkahya, maç raporunu yazarken bence Karaoğlan’ın bölümünü boş bıraksınlar, not vermesinler. Çünkü maç daha oynanmadan MHK, Işın ve Özkahya’nın yerine Karaoğlan’a “tam not!” vermişler bile.

YORUM YAZ