Arama

Popüler aramalar

Büyük kriz yaşamadı

Yasin Kol, yönetimiyle çok büyük oranda tartışmaların dışında kalmayı başarsa da verdiği ve vermediği kart kararlarıyla dikkat çekti. Tek kritik pozisyonda, VAR yardımıyla doğru karar çıktı. 44. dakikada Fenerbahçe’nin bulduğu gol, Skriniar’ın elle müdahalesi nedeniyle iptal edildi. Bu müdahale VAR hakemin hanesine olumlu olarak yazıldı. Öncesinde ise 41. dakikada ceza sahası içinde Lemina, Alvarez’e müdahalesinde risk almış görünüyor ancak burada etkili bir temas görmüyorum. 45+4’te Barış Alper’in ortası sonrası Ederson’un müdahalesi sonrası penaltı beklentileri oluşsa da hakemin devam kararı yerindeydi. Fenerbahçe’nin beraberlik golü öncesi Sanchez ile Alvarez arasında ihlal kabul edilecek bir mücadele yoktu.

Haberin Devamı

Barış’a kart gereksizdi

Yasin Kol’un sarı kartlarında istikrarsızlık vardı. Semedo ve Lemina’nın kontrolsüz müdahalelerine çıkan sarı kartlar yerindeydi. Ancak Brown’ın ve Skriniar’ın sert müdahaleleri kartsız geçildi. Öte yandan, Barış Alper’e gösterilen kart gereksizdi. Oyuncunun rakibine teması dikkatsizdi ve sarı kartı hak etmemişti.

Haberin Devamı

Türkiye standardında ‘sorunsuz’

Genel olarak Yasin Kol, çok fazla kritik pozisyonun yaşanmadığı derbiyi büyük bir krize dönüşmeden tamamladı. Ancak bariz kart ihlallerini atlaması ve faul standartlarındaki tutarsızlığı, bu seviyedeki bir maç için önemli eksiklerdi. Türkiye standartlarında bu maç, hem şansın hem de VAR’ın yardımıyla tamamlanan ‘sorunsuz bir maç’ olarak kabul edilebilir.