MENÜ

'Transfer yapılmalıydı'

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Emenike ve Webo’nun yokluğunda sıkıntı yaşanacağı aşikar. Semih’in gidişi yanlıştı. Ya da yerli bir forvet takviyesi yapılmalıydı. Necati Ateş’in ara transferde geldiği Galatasaray’a kattıkları unutulmamalı”

“Sivas maçı öncesi Sarı-Lacivertliler’de gel de Stoch’u arama! Topuz’un dışında kenar oyuncusu yok. Tüm sıkıntılara rağmen 7 puan farkla önde olan Fenerbahçe, şampiyonluğun en güçlü adayıdır, şüphesiz”

Sakat olan Emenike ve Webo’nun yokluğunu Fenerbahçe nasıl hisseder?

Sıkıntı yaşayacağı aşikar. Beklenmedik sakatlıklar bunlar ama planlaması yapılmalı ve alternatif olmalı. Yerli bir golcü kadroda bulunmalıydı. Semih’in gidişinin yanlış olduğunu söylemeliyiz. Ya da başka bir yerli forvet ara transfer döneminde takviye edilebilirdi. Galatasaray, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Necati’yi kadrosuna kattı ve bu futbolcunun şampiyonlukta büyük katkısı olduğu unutulmamalı. Fenerbahçe de benzerini yapmalıydı. İkinci yarılar her zaman daha zorlu geçiyor. Sakatlıklar artıyor, kart cezalıları ortaya çıkıyor. Önlem alınmalıydı.

Eskişehir maçında eleştirilen Alves kulübeye çekilebilir mi?

‘Bekir mi, Alves mi?’ derseniz. Cevabım Portekizli’den yana olur. Bekir uzun zamandır oynamıyor. Böyle kritik bir dönemde Bekir’i 11’de oynatırsan yapacağı en ufak hatada eleştiriler artacak. Portekiz Milli Takımı’nın savunma oyuncusu dururken, Bekir’i oynatırsanız ilk kötü sonuçta hedefteki isim olursunuz. Sadece bu son mağlubiyeti Alves’e bağlamamak lazım. Ersun Yanal’ın, “Takım halinde kazanıyoruz, kaybettiğimizde de takım olarak kaybediyoruz” sözüne katılıyorum. Bir iki oyuncunun üzerine bağlamamak lazım. Şampiyonluğa giden kadroda Alves’i kesip Bekir’i koyamazsın.

Savunmada sıkıntı olduğunu düşünüyor musunuz?

Sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Mehmet Topal’ın özverisinden dolayı Egemen ve Alves bu zamana kadar rahat oynadı. Topal üçlüyordu o defansı. Caner ile Gökhan ofansif oynadığı için Topal’ın üst düzey performansı vardı. Son Konya ve Eskişehir maçlarında Topal’da düşüş vardı. Bunun nedeninin de bileğindeki sakatlığından olduğunu düşünüyorum. Rakip çok oyuncuyla geldiğinde Alves’le Egemen yalnız kalıyor. Gökhan ve Caner tam randımanlı gelmeyince sıkıntı yaşanıyor.

Sivas’ta kadro kurgusu nasıl olmalı?

Sow tabii ki Webo’nun yerine geçecek. Emre-Baroni-Topal göbekte olur. Caner sol öne geçerse, Hasan Ali ya da Kadlec sol bekte başlar. Mehmet Topuz’un dışında kenar oyuncusu yok. Gel de Stoch’u arama! Kuyt yine sağ önde kalır. Sivas karşısında da kaybedilecek puan ya da puanlar futbolcuları strese iter. Galatasaray, derbiye kadar Fenerbahçe’nin ensesinde iş kolay olmaz. Ancak şunu da söylemek gerekir. Fenerbahçe yaşanan o kadar olumsuzluğa rağmen şampiyonluğun en güçlü adayı. Başka bir kulüpte bu durum yaşansa neler olurdu! Fenerbahçe camiasının büyüklüğü bu kaotik ortamda bir kez daha ortaya çıktı.

YORUM YAZ