MENÜ

Tedbiri elden bırakmamalı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor eğer tribünlerin de etkisiyle maça hızlı başlayıp, dört koldan hücum etmeye çalışırsa büyük sıkıntı yaşar. Çünkü savunması çok açık veriyor. Tedbirli, sakin oynayıp hızlı ataklarla gol aramaları şart

Trabzonspor için bu maçtaki belki de en büyük handikap, sahaya mutlak kazanmak zorunda olarak çıkmak. Futbolda bu durum zaman zaman futbolcuları olumlu etkilese de çoğu zaman baskıyı da artırıyor. Hami Mandıralı hücum futbolunu seven, tercih eden bir teknik adam. Ancak Fenerbahçe karşısında ofansif bir anlayışla sahaya çıkmak intihar olabilir. Çünkü Trabzonspor’un savunması çok açık veriyor. Eğer tribünlerin de etkisiyle önde basıp, hücum futbolu oynayıp dört koldan saldırmaya çalışırlarsa defansta büyük sıkıntı yaşarlar. Çünkü Fenerbahçe’nin bu açıkları değerlendirecek Emenike, Sow, Kuyt ve Alper gibi süratli ve tehlikeli oyuncuları var. Bu nedenle Trabzonspor tedbirli ve sakin oynayarak, birçok maçta iyi bir şekilde uyguladığı kontratak taktiğiyle rakibini vurmaya çalışmalı.

Forvet Henrique olmalı
Hami Mandıralı’nın oyuncu tercihleri de bu maçta çok kritik bir öneme sahip. Bana göre forvette Paulo Henrique oynamalı. Çünkü Brezilyalı golcü, savunmanın arkasına, beklerle stoperlerin arasına koşu yapabilecek özellikleri olan tek isim konumunda. Kenarlarda da hızlı ve enerjik yapıları olan Olcan ve Yusuf oynarsa etkili bir hücum hattı yaratılmış olur. Orta sahada ise Zokora ve Colman’ın yanında, kazanılan topları ileri taşıması için Florent Malouda’ya şans vermesi gerekiyor. Ancak form durumuna göre bu görev Özer Hurmacı’ya da devredilebilir.

Kilit oyuncular Olcan&Onur


Şunu açıkça söylemek gerekiyor. Fenerbahçe’nin kadro kalitesi, Trabzonspor’un daha üstünde. Bu nedenle böyle bir rakibe karşı dikkatli oynamak şart. Bu sezon Fenerbahçe’yi yenen takımlar hep savunmada sağlam durup, hızlı ataklarla gol attılar. Pazartesi akşamı Trabzonspor açısından maçın kilit adamları ise her zamanki gibi Onur Kıvrak ve Olcan Adın olacaktır.

YORUM YAZ