MENÜ

Kontrol oyunu ile kazanmayı bilmek!

Abone Ol Google News

İlk devre boyunca topla daha haşır neşir olan Fenerbahçe’yse de 27. dakika sonrası işler değişti! Bu tip maçları oynamanın uzmanı Rıza Çalımbay takımı Fenerbahçe’ye, duran top dışında kalesini göstermedi.Üstelik Sivas 35. dakikaya kadar gol çıkarabileceği iki, üç pozisyon örgütledi. Bunu da topla kendisinden yarı yarıya fazla oynayan rakibinden iki kata yakın top kaparak başardı. Oyunu hareketli tutarak alanı boylu boyuna kullandı. Yapamadığı, goldü! İki takım da devre boyu ülke ‘’orta yapma ortalaması’’nı aşağı çektiler (7/7). Fenerbahçe’de ne orta saha oyuncuları ne de ön ikilisi devre boyunca oyuna girmekte zorlandıkça, görüldü ki işler kulübeden gelecek katkıya bağlı görünüyordu.

Haberin Devamı

‘Aklını kullan’ dedi

Devre başında, ‘’yok’’lardan biri olan Batshuayi atılınca nihayet hakem yerine oyuncusuna reaksiyon veren bir ‘’hoca’’ gördük. Ülke birkaç gün ‘’Batshuayi’ye kart verilir mi verilmez mi?’’yi tartışacak, o kesin... Ama Jorge Jesus, sarı kartı olan oyuncusunun eline ‘’çak’’ yapmadan önce ‘’Aklını kullan’’ diyordu... Sivas ilk devrenin aksine eksik rakibe rağmen oyuna uzun süre hükmetmekte zorlandı. Çünkü ilk devrenin aksine eksik Fenerbahçe ‘’top kapma’’ konusunda Sivas’ı yakalamıştı!..

Haberin Devamı

Jesus, eleştirileri karşıladı

80’e varıldığında Sivas kendini yeniden göstermeye başladı. O ara Jesus devreye girip İsmail/Osayi ikilisiyle oyunu yeniden kontrol altına alacak düzene geçti. 89’daki olası Sivas gol tehlikesi de pas tercihine kurban gidince hadise Fenerbahçe’nin istediği ‘’uzun ve yüksek vur’’a döndü ve konu kapandı. Eksik Fenerbahçe maç içinde bir, iki bölümü elden kaçırdıysa da oyunu genel olarak kontrol ederek maçı kazanmayı bildi. Böylece Jesus, ‘’Riskli oynuyor’’, ‘’Kontrol oyunu oynayamıyor’’ türü eleştirileri de bu maç özelinde karşılamış oldu.

YORUM YAZ