MENÜ

Yine mucize peşinde

Abone Ol Google News

Tarihi boyunca son anlardaki mucizelerle bir şeyler başarmış bu takım yine bir mucizeyi gerçeğe çevirmeye çok yakın. Yine umutların kesilmeye başladığı anda hem biz istediğimiz sonuçları alıyoruz hem de diğer maçlarda lehimize beklenmedik sonuçlar geliyor. Cebelitarık’a karşı aldığımız iyi sonucu daha da anlamlı kılan Norveç ve Hollanda’nın puan kayıplarıyla beraber grupta liderlik ihtimalinin güçlü bir hale gelmesiyle, gecenin en karlı çıkan takımı kuşkusuz Türkiye oldu.

Haberin Devamı

Tüm bu gelişmelere ve 6-0 gibi net bir skora rağmen ayaklarımızın yere basmasında fayda var. Çünkü ne kadar net bir galibiyet almış olsak da takımın sorunsuz olduğunu söylemek sorunları göz ardı etmek olur. Yine de milli takımda her şeyden önce değişmesi gereken mental değişimin yaşanması, hem Dünya Kupası Elemeleri için hem de sonrası için umut verici. Kuntz’un gelişinden sonra oluşan takım olma olgusu, başarılı olduğumuz her dönemde olduğu gibi bu dönemde de olması gereken başlıca unsur. Ancak Cebelitarık’ın fark yerken bile sadece daha fazla gol yememeye çalışan, aradaki kalite farkının çok açık olduğu bir ekip olduğunu unutmamak gerek. Bu kadar farkın üstüne bir de maçın başında çıkan kırmızı kart, oyunu bir anda hücum antrenmanına dönüştürdü. Maç öncesinde atılması planlanan fark atılmış olmasına rağmen, bu hücum antrenmanının ne kadar başarılı olduğu tartışılır. Maçın 0-0 geçen ilk 10 dakikasında rakip savunma sadece nicelik olarak varlık gösterebilirken hücum varyasyonlarımız oldukça sınırlıydı. Gol de zaten Kerem’in ekstra çabasıyla geldi. Erkenden attığımız bu golle kilit erkenden açılınca maç farka gitti ancak daha kaliteli savunmalara karşı hücum hattımız oldukça sınırlı görünmeye devam ediyor. İkinci golde ve sonrasında ara ara gösterdiğimiz çizildiği belli olan organize ataklara daha çok çalışmamız ve önümüzdeki maçlarda bunların sayısını artırmamız oldukça önemli.

Haberin Devamı

Şenol Güneş döneminde en çok eleştiri konusu olan oyuncu değişikliklerinde ise gelişme kaydedilmiş olması da takım adına pozitif gelişmelerden biri. Skor istenildiği gibi gitmesine rağmen oyundaki problemin görülüp doğru teşhis konulmasıyla yapılan devre arasındaki bek değişiklikleri, oldukça modern bir oyunu geliştirme hamlesiydi ve ikinci yarıda takımı daha da rahatlattı. Ancak 69. dakikada takım gol ararken Abdülkadir Ömür gibi bir seçenek varken Kenan Karaman’ın oyuna girişi ve maç boyu kötü bir performans sergileyen Barış Alper Yılmaz’ın 90 dakika sahada kalması akıllarda soru işareti yarattı.

Karadağ maçı artık hayati bir öneme sahip ve Kuntz’un en önemli sınavı olacak. Hollanda-Norveç maçı da en az bizim maçımız kadar önemli hale gelirken son maçların sonucuyla beraber grupta tam bir kaos ortaya çıkmış oldu. Milli takımımız belki dünyanın en iyisi değil ama bu kaos ortamlarının ve son anların en tecrübelisi.

YORUM YAZ