MENÜ

Yine…

Abone Ol Google News

Fenerbahçe için sahada olabilecek ne kadar aksilik varsa hepsi oldu. Nizami gol verilmedi, 10 kişi kalındı, rakip ilk tehlikeli atağında golü buldu, penaltı kaçırıldı ve son olarak eski futbolcusundan son anlarda gol yedi…

Haberin Devamı

Uyuttular

Fenerbahçe kapalı işe oynadığı bu maçta taraftarının da desteğiyle ilk maçtan da sert bir presle maça başladı. Dinamo Kiev’in bu baskıdan kurtulmak için seçtiği yol ilk maçtakiyle aynıydı. Oyunu soğutarak Fenerbahçe’nin dinamizmini bozmaya çalıştılar. Zaten Lucescu da Fenerbahçe’nin maç başındaki presinden sağ çıkarsa turun kendilerine doğru döneceğini hesaplayarak sahaya çıkmıştı. Planı da tuttu denilebilir. İlk yarı isabetli şutu bulunmayan Dinamo Kiev, zayıflayan kadrosuna rağmen o kadar tecrübeli bir takım ki kırmızı kartın ardından mental olarak sallanan Fenerbahçe’ye karşı ilk isabetli şutlarını atarak golü buldular. Fenerbahçe maçı uzatmaya götürdüğündeyse maç penaltılara gidecek diye uyuttukları bir anda da son darbeyi vurdular. Bu anlamda Lucescu ve takımı çok daha zayıf oldukları bir turdan tecrübeleriyle galip ayrıldılar. Halbuki Fenerbahçe’nin faul sebebiyle verilmeyen nizami golü verilse ve İrfan’ın frikiği gol olsa maçın daha ilk çeyreği bitmeden tur bitebilirdi.

Haberin Devamı

Jorge Jesus’un hatalı tercihleri

Jorge Jesus’un geçen hafta çıkan 11’le sahada olması belki de en büyük hatasıydı. Yetersiz oldukları bariz olan King ve İrfan yine sahadalardı ve yine etkisizlerdi. Zaten değişiklik yapılması gerektiğinde ilk önce onların çıkması da Jesus’un da maç içinde bunu fark ettiğini gösteriyor. Hoca her ne kadar önde baskıya uygun bir yapı kurmak için bu yönde tercihlerini yapsa da iki oyuncunun da henüz hazır olmadığı net bir şekilde görünüyor. Bu sistemle oynarken ilerideki ikiliden birinin yaratıcı olması elzem. Arda veya Lincoln bu sebeple çok daha iyi olabilirdi. Fenerbahçe hücum ederken son 20 metrede bir türlü gerekli yaratıcılığı gösteremezken, takımın belki de en kreatif oyuncusu Arda’nın hiç süre alamaması da en büyük sorunlardan biriydi. Yine ceza sahası içinde bitiricilik konusu da bir başka büyük sorun. Fenerbahçe’nin bu soruna rağmen elindeki tek gerçek santrforu Serdar Dursun’un oyuna girmesi için dakika 77’yi bekledi. Bu sırada Serdar’ın gol yapabileceği bir penaltı da kaçtı.

Her şey yeni başlıyor

Favorisi olunan turda bu şekilde elenmek her ne kadar mental anlamda yıkıcı olsa da Fenerbahçe’nin artık elindeki Avrupa Ligi biletini yakmamaya odaklanması lazım. Bu kadar yatırım yapılan bir takımın Avrupa’da oynamadığı bir denklem lig için avantaj gibi görünse de artık ülke puanımızı yüksek tutmamız da çok önemli. Sezonun bu döneminde fiziksel anlamda da oldukça hazır görünen Fenerbahçe, lige yine şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak girecek. Özellikle bu turda forma giyemeyen transferlerinin de olduğu düşünülürse, birkaç eksiğini tamamlayan bir Fenerbahçe hem Avrupa Ligi’nde hem de ligde başarılı olmaya aday.

YORUM YAZ