MENÜ

Real Madrid tecrübesi

Abone Ol Google News

Şampiyonlar Ligi’nde D grubu liderliği için karşı karşıya gelen Real Madrid ve Inter karşılaşması günün belki de en heyecan uyandıran maçıydı. Son 5 karşılaşmasını kazanan İtalyan devinin, son 7 karşılaşmasını kazanan İspanyol devine karşı yine galibiyet almak zorunda olması aslında maçın bütün hikayesini değiştirdi.

Haberin Devamı

Benzema faktörü

Real Madrid’in en önemli oyuncusu Benzema’nın bu maçtaki yokluğu şüphesiz maç öncesi düşündürücüydü. Özellikle ileride top tutma ve oyun ileri taşınırken pas istasyonu olabilme becerileri, en az onun gol vuruşları kadar önemli. Nitekim maç içersinde de Benzema’nın yokluğunun maç içerisinde Real Madrid hücumunu ne kadar sınırladığını bariz bir şekilde gördük.

Başarılı karşılama oyunu

Maça galibiyet parolasıyla başlayan Inter olunca baskılı bir şekilde başlayan taraf da onlar oldu. Topu mümkün olduğunca ayağında tutup pozisyonlar yaratmaya çalışan Inter bir türlü Real Madrid savunmasında boşluk bulamadı. İtalyan ekibinin önde baskısını Modric ve Kroos gibi pas kalitesi yüksek oyuncularıyla kıran Real Madrid, oyunun yüksek başlayan temposunu da düşürmeyi başardı. Skorun avantajıyla bir karşılama oyunu oynayan Real Madrid üzerine çaresizce gelmeye çalışan Inter’e hiç boşluk vermeden yaptığı savunma sayesinde rakibini yıldırmayı başardı. Savunmada kaptığı topları hızlı bir şekilde kanattaki atlet oyuncularıyla karşı kaleye götürmeye çalışan Real Madrid bunda nispeten başarılı oldu. Özellikle Vinicius Junior bu akınlarda biraz daha iyi karar verebilse ev sahibi ekip maçı erkenden koparabilirdi.

Haberin Devamı

İki füze iki gol

Özellikle iki takımın da isabetli şut çekmekte zorlandığı ilk yarıda, devre sonunda iki takımın da kaleyi bulan birer şutu vardı. Inter tarafında Dzeko’nun zayıf bir kafa vuruşu olan bu top, Real Madrid tarafında Kroos’un ceza sahası dışından attığı füze olunca ev sahibi ekip ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Aslında iki ekibin de birbirine devre boyunca üstünlük sağlayamadığı ancak kaliteli bir vuruşun maçın kaderini belirlediği bir ilk yarı oldu. İkinci yarıda ise Inter’in hamleleri bir türlü rakibine üstünlük sağlayamadı. Oyuncu değişiklikleri yapılsa da plan aynı kalınca, oyuncu değişiklikleri sadece kaliteyi bile düşürdü denilebilir. Barella’nın oyundan atılmasından sonra tamamen oyundan düşen Inter, hızlı çıktığı anlarda bile hücumda çoğalamadığı için bir türlü akın sonlandıramadı. Topu da ayağında tutmaya başlayan Real Madrid oyun temposunu iyice düşürerek tamamen oyunun kontrolünü eline aldı. Bir başka beklenmedik ceza sahası vuruşuyla farkı ikiye çıkaran Real Madrid maçı aslında o anda bitirdi.

Real Madrid’in savunma ve orta sahadaki tecrübesi oyunu tutarken, hücumdaki tecrübesizliği skorları bulmasını engelledi. Inter içinse yerleşik savunmalara karşı hücumda yeni varyasyonlar üretmesi gerektiğini gördüğümüz bir maç oldu.

YORUM YAZ