MENÜ

Manchester United'dan Chelsea'ye çelme

Abone Ol Google News

Solskjaer’in ayrılışının ardından şu an için Carrick yönetimindeki Manchester United, lig lideri Chelsea’ye konuk oldu. Bu zorlu deplasmandan 1 puan çıkarmayı başaran Manchester United, Chelsea’yi durdurmanın yolunu diğer takımlara gösterecek işler yapmayı başardı.

Haberin Devamı

Bu defa 4-3-1-2

Ronaldo’nun yedek başlaması kuşkusuz alınmış radikal bir karardı. Maç önü eleştiri alsa da sahaya çıkan 11’in oynadığı oyun göz önüne alındığında, bunun ortaya konulmuş iyi bir plan olduğunu söylemek mümkün. Kazanılan topları Sancho ve Rashford gibi atletlerle bir anda karşı kaleye taşımak üzerine bir oyun planlayan kırmızı şeytanlar bu planda oldukça başarılı oldu. Manu’nun bu sezon denediği birçok dizilişin ardından bu maçta ortaya koyduğu 4-3-1-2 dizilişi, Chelsea’nin hücumdaki iyi yönlerini sınırlayan iyi bir karşılama oyunu sağladı. İleri hattıyla yaptığı merkeze yaptığı baskıyla Jorginho’nun merkezden oyun kurmasını engelleyerek topu kanatlara sürükledi. Kanatlarda topu alan kanat beklerini de hem kendi bekleriyle hem de orta sahanın o taraftaki oyuncusuyla karşılayarak o alanları kapattı. Böylece ileride sadece merkezi kapatırken, kendi 1. bölgesindeyse kenarları kapatarak iyi bir karşılama oyunu elde etti. Maguire, Varane ve Shaw’ın yokluğunda her ne kadar sakar bir savunma hattıyla oynamış olsa da merkez orta sahalarının üçünün de defansif katkı vermesi sonucu Manchester United’ın taktiği başarılı olmuş oldu.

Haberin Devamı

Chelsea’nin hücum verimsizliği

Chelsea tarafında ise Tuchel bu maç özelinde Juventus maçındaki kazanan yapıyı bozmak istemedi ancak bu maçta sadece geride bekleyeceği belli olan krizdeki bir Manchester United’a karşı çok daha net oyuncu profilleri ile sahaya çıkabilirdi. Sonradan aldığı oyuna aldığı oyuncuların oyuna pozitif etkisi düşünüldüğünde, Tuchel’in sahaya çıkan 11’i için yanlış oyuncu tercihleri yaptığını söylemek yanlış olmaz. Ön alanda çok iyi baskı yapan, topa %66 ile sahip olan ve maç boyu oyun kontrolünü elinde tutan bir Chelsea olmasına rağmen ileri üçlüsünün dar alan becerilerinin yetersizliği, hakim oyunlarının skora yansımasının önüne geçti. Chelsea’nin sahip olduğu 24 şutta 6 isabet, rakip ceza sahasında 46 kez buluşma ve 2.51 gol beklentisine rağmen akılda kalan net gol fırsatlarının çok az olması aslında Chelsea’nin etkili alanda çok da verimli olmadığının bir göstergesi. Oyuna girdikten sonra Manchster United’ın dengesini bozan ve dar alanda etkili olabilen Mount ve Pulisic oyun başında Hudson-Odoi ve Loftus-Cheek’in yerine sahada olsa bugün farka gitmiş bir Chelsea’den bahsediyor olabilirdik. Manu’nun iyi karşılama planına karşı uzun bir süre müdahale yapmayan Tuchel için bu konuda doğru hamleleri çok geç yaptı denilebilir.

Premier Lig’de zirvede bulunan Chelsea en yakın rakipleri Liverpool ve Manchester City’e göre hücum verimliliğinde oldukça sınırlı görünüyor. Savunmada çok iyi iş çıkarmalarına rağmen hücumdaki eksikler ilerleyen süreçte beklenmedik puan kayıplarına sürükleyebilir. Hücumda sahip olduğu kaliteli ayaklarını çok daha iyi kullanmaya başlayan bir Chelsea şampiyonluğun en büyük adayı olabilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ