MENÜ

Liverpool'dan kötü açılış

Abone Ol Google News

Manchester City karşısında Community Shiled kupasını kazanarak sezona gösterişli bir giriş yapan Liverpool, Premier Lig’in ilk maçında ligin yeni ekibi Fulham karşısında oldukça zorlandı. Son birkaç sezonda olduğu gibi lige yine yavaş giren Liverpool bu defa puan kaybına erken başladı. Sezon boyunca maksimum faydayı sağlayabilmek adına lige özellikle yavaş giren büyük takımlar bu sayede en formda dönemlerine sezonun ikinci yarısının ortalarında ulaşmayı başarıyorlar. Bu sebeple Liverpool’un bir süre olduklarından daha düşük seviyede olmaları kabul edilebilir. Ancak yine de bu tip kayıplar sezon sonunda şampiyonluğun gitmesine yol açabilir.

Haberin Devamı

Nunez’in en büyük katkısı

Fulham karşısında klasik 11’iyle başlayan Liverpool’da yeni transfer Darwin Nunez yedek başladı. Mane’nin gidişiyle de en uçta son yıllarda formu iyice düşen Firmino’nun başlaması, Fulham’ın iyi savunmasıyla birleşince ceza sahası içinde bitiricilik sorununu ortaya çıkardı. İlk yarıda kaleye tek bir isabetli şut bile atamayan Liverpool aslında Darwin Nunez’i çok aradı. Nunez’in girişinin ardından ikinci yarıda ileride top tutabilen ve aynı zamanda ceza sahasında topla buluşma sayılarını artıran bir Liverpool izledik. Zaten Nunez girdiği gibi harika bir gol atıp ardından iyi de bir asist yaptı. Ancak Darwin Nunez’in bu sezon Liverpool’a katacağı en büyük artı, farklı ve beklenmedik vuruş stilleriyle hem sıkışan maçlarda kilidi açma ihtimalini artıracak hem de daha düşük xG’li pozisyonlardan çok daha fazla skor katkısı yapmak olacak.

Haberin Devamı

Thiago’nun alternatifsizliği

Liverpool’un geçtiğimiz sezonki sorunları yine devam ediyor. Fiziksel anlamda sert rakipler karşısında yine bocaladığını gördük. Özellikle sert ön alan baskısında oyun kurma konusunda geçen sene yaşadığı sorun aynı şekilde devam ediyor. Özellikle Thiago’nun sert bir oyunun ardından hemen sakatlanması da, Liverpool’un onun çıkışıyla oyun kurulumunda iyice zorlanması da kronikleşmiş bir durum. Bunu önlemenin en iyi yolu da Thiago’nun rolünü üstlenebilecek bir başka oyuncu bulmak. Kadroda bunu yapan Curtis Jones ve Harvey Elliott olsa da kalite bakımında yeterli değiller. Bu açıdan oraya ekleme yapmak Liverpool açısından mantıklı olabilir.

Mitrovic ve Fulham

Fulham ise kadrosu her ne kadar Premier Lig seviyesinin altında olsa da Mitrovic’in önderliğinde ve yeni transferleriyle ligde kalabilecek bir görüntü sergiledi. Özellikle Mitrovic’in istekli görüntüsü ve attığı iki gol oyuncunun Championship’te esip gürledikten sonra Premier Lig’de de başarılı olabileceğinin sinyallerini verdi. Her ne kadar ağır ve tempo anlamında düşük bir santrfor olsa da kendisini tanımlayan bir gol attıktan sonra Van Dijk gibi bir tecrübe karşısında aldığı penaltı ve penaltıdan bulduğu golle ufak çaplı bir şov yaptı denilebilir. Teknik direktör Marco Silva’nın da elindeki takımdan çok daha iyi performans alma ustası olduğu düşünülürse Fulham asansör takım olma kimliğinden bu sezon kurtulabilir gibi görünüyor.

YORUM YAZ