MENÜ

Liverpool'a Tottenham darbesi

Abone Ol Google News

Liverpool için şampiyonluk yolunda belki de en kritik viraj olan bu maç, Tottenham içinse Şampiyonlar Ligi vizesi için aynı anlamı ifade ediyordu. Kazanmak zorunda olan iki takım arasındaki bu durum beraberinde yoğun bir mücadeleyi getirse de iki takım da sahadan istediğini alamadı. Şampiyonluk yolundaki City ve Liverpool’a hiç yenilmeyen Tottenham, Premier Lig’de şampiyonu belirleyecek ana faktörlerden biri olmayı başardı.

Haberin Devamı

Maç boyu yüksek tempo

Liverpool maçın başından itibaren ne kadar tehlikeli ve zora girebilecek bir rakiple oynadığının farkında olarak ilk dakikadan itibaren baskıyla başladı. Gegenpressin en iyi örneklerinden birini izlediğimiz bu maçta Liverpool, topu kaybettiği anlarda ve Tottenham’ın savunmada oyun kurmaya çalıştığı sırada uyguladığı yoğun presle rakibinden topu almaya çalıştı. Bu uygulama başarılı olduğunda Liverpool atak sürekliliğini sağlayıp Tottenham savunmasını hataya zorlamaya çalışırken, başarılı olamadığındaysa Tottenham’ın bir anda büyük boşlukların olduğu kontra fırsatları bulduğunu gördük. Oyunun kilit noktalarından birinin bu Liverpool baskısının başarıya ulaşıp ulaşmaması olsa da her iki durumda da oyun temposu ve yoğunluğunun çok yüksek olduğunu gördük.

Haberin Devamı

Kusursuz Tottenham savunması

Tottenham topa sahip olma oyunu oynayan ve baskılı bir şekilde üzerlerine gelen takımlara karşı ters gelen bir ekip. Savunmada çok eforlu oynamalarının yanı sıra hücumda Kane ve Son iş birliği onları en tehlikeli kontra ekiplerinden biri haline getiriyor. Kendi yarı sahasında topu Liverpool’a vererek oynayan Tottenham savunmada 5-4-1 şeklinde dizildi. Boşluk bulmanın oldukça zor olduğu maçta Liverpool, Henderson’u en uca yollayarak 2-4-4 gibi dizilmeye çalıştı. Son maçlarda onun yarım alanlardan bulduğu şansları değerlendiren Liverpool bu defa o fırsatları çok az bulabildi. Tottenham kusursuza yakın bir savunma performansı gösterdi. Liverpool’a neredeyse hiç net gol şansı vermeyen Tottenham, rakibine 22 şut çektirse de bunların sadece üçü kaleyi buldu. Bunların da uzaktan çekilen şutlar olduğunu düşünürsek aslında maç önü hedeflerine ulaştıklarını söyleyebiliriz. Kale önlerine öyle bir duvar ördüler ki Luis Diaz’ın golü bile savunmaya çarparak ağlarla buluştu.

Kanat oyunu işlemedi

Tottenham’ın bu oyun tercihi ne kadar rekabetçi ve mücadeleci bir oyun ortaya koysa da iki takım için de pozisyon üretimini oldukça zayıflattı. Merkezde oldukça sağlam bir yapı oluşturan Tottenham da kanat bekleri Emerson ve Sessegnon’un savunma zafiyetleri kenarları saldırıya açık hale getirdi. Aslında Liverpool’un kanat gücünü düşünürsek bu bölgeden oldukça avantaj sağlayabileceği düşünülebilir. Ancak kenar ortalarına karşı sahip olduğu hava hakimiyetiyle Tottenham rakibine hiç fırsat vermedi. Bu sebeple belki Origi tercih edilebilirdi. Yerden oynamaya çalıştıklarında da beklere gelen destek yüzünden o kadar dar alanlarda oynamak zorundalardı ki işleri hiç kolay olmadı. Özellikle Salah’a yapılan baskı ve onun son dönemdeki formsuzluğu, keskinliğini kaybedişi o kadar göze çarpıyor ki her defasında duvara çarptığını gördük. Buna bir de Tottenham golü eklenince, büyük takımların korkulu senaryosu gerçekleşti. İyi savunma takımına karşı geriye düşen Liverpool aslında iyi bir zamanda beraberliği yakalasa da galibiyet golünü bulamadı.

Haberin Devamı

Kazanan Manchester City ve Arsenal

Bu maç sonunda iki ekip için de birer puan aldılar demekten çok ikişer puan kaybettiler demek yanlış olmaz. Liverpool şampiyonluk yolunda büyük yara alırken, Tottenham ise Arsenal ile olan karşılaşma öncesi rakibine büyük avantaj verdi. Maçtan istediği sonucu alan Manchester City ve Arsenal olurken maçı oynayan iki ekibin artık rakiplerinin oynayacağı maçlardaki puan kayıplarını beklemekten başka yapacak şeyleri kalmadı.

YORUM YAZ