MENÜ

Liverpool sonunda mağlup

Abone Ol Google News

Premier Lig’in 11. haftasında West Ham United evinde Liverpool’u ağırladı. Bu haftanın açık ara en heyecanlı geçen maçında ev sahibi ekip, ligin tek namağlup takımı Liverpool’a 3-2’lik skorla ilk mağlubiyetini tattırırken izleyenler içinse tam bir futbol şölenine sahne oldu.

Haberin Devamı

Maçın ilk yarısı ile ikinci yarısı arasında West Ham’ın oyunu gece ile gündüz kadar farklıydı. Daha maçın başında Liverpool kalecisi Alisson’un basit bir hata sonucu topu kendi ağlarına göndermesiyle öne geçen West Ham United, bundan sonra hücumu hiç düşünmeyerek tamamen topun arkasına geçti ve bir karşılama oyunu oynadı. Trent’in 41. dakikada attığı muhteşem frikik golüne kadar neredeyse hiç ileri çıkmayan West Ham, bu dakikadan sonra oyun anlayışını tamamen değiştirerek maça ortak bir oyun oynamaya başladı. Öyle ki ilk yarı bittiğinde West Ham’ın skor tabelasındaki sayısına rağmen kaleyi bulan şutu yoktu. Bunun karşılığında ligin en iyi hücum ekiplerinden birine özellikle bu kadar formdayken pozisyon şansı bile vermediler ancak West Ham’ın bu oyunu tamamen David Moyes’un bilinçli bir tercihiydi. Haftalardır görüldüğü üzere Liverpool ikinci yarılarda özellikle oyunun son 30 dakikasında takımca kondisyonu düştüğünden etkili bir oyun oynayamıyor, goller yiyerek önde olduğu maçlarda bile puan kaybedebiliyor. Liverpool’un orta saha merkezinde oyuncuların sakatlık probleminden dolayı oyuncu değiştirmekte zorlanması da buna eklenince West Ham’ın ilk yarıda tek yapması gereken, olabildiğince Liverpool’u yorarak ikinci yarıda kendisi için olabildiğince kolay bir rakibe dönüştürmekti. West Ham karşılama oyun planıyla çıktığı maçta bir de maça goll başlayınca rüya gibi bir senaryo ortaya çıktı. Topu rakibe verip arkasına geçerek beklediler. Liverpool %69 ile topa sahip olsa da Firmino’nun yokluğunda rakip yarı sahada pas oyunu oynamakta oldukça zorlandı ve büyük efor sarfetti. Buna rağmen duran toptan bulunan gol dışında kaleye isabetli şut bile atamadılar.

Haberin Devamı

İkinci yarıda ise bambaşka bir maç izledik. West Ham ilk yarıda skor 1-1’e geldikten sonra oynadığı oyunu, tempoyu daha da yükselterek oynamaya başladı. Bu sayede karşılıklı şansların bulunduğu bir oyuna dönüldükten sonra ilk 15 dakikadan sonra temposu düşmeye başlayan Liverpool’a kendi yarı alanını geçtikten hemen sonra pres yapmaya başlayan West Ham bu sayede kazandığı toplarla fırsatlar bulmaya başladı. İkinci golde de Bowen’ın böyle bir pozisyonda kazandığı topla bir anda patlayıcı hızını kullanarak Liverpool defansını delmesi sonrası attığı pasla kaleciyle karşı karşıya kalan Fornals takımını tekrar öne geçirdi. Liverpool reaksiyon veremeden, köşe vuruşundan bir gol daha bulduktan sonra Liverpool kenarda ne kadar hücum oyuncusu varsa oyuna aldı. Origi bireysel yeteneğiyle çok şık bir gol atsa da tamamen kapanan West Ham’ı çözmeye yetecek o ikinci golü bulamadı.

Bu sezon geçen sezonki başarısının üzerine koyarak ilerleyen West Ham’da menajer David Moyes 20 maçtır kaybetmeyen Liverpool karşısında taktik dersi verdi. 11. haftayı zirvenin 3 puan gerisinde kapatan West Ham, Premier Lig’in en flaş ekibi olarak yoluna devam ederken sezon sonunda oldukça iyi yerde bitirme potansiyeline sahip görünüyorlar.

Haberin Devamı
YORUM YAZ