MENÜ

Liverpool rövanşı zorlanarak aldı

Abone Ol Google News

Tek gollü olsa da temposu hiç düşmeyen, aksiyonun bol olduğu maçta Liverpool ligin ilk maçında mağlup olduğu West Ham United’a karşı bu defa Anfield Road’da zorlansa da galip gelmeyi bildi ve lider Manchester City’i takibini sürdürdü.

Haberin Devamı

West Ham yine Liverpool’u zorladı

Liverpool aslında iyi oynasa da West Ham oyun anlayışıyla kendilerine ters bir takım olmayı her defasında başarıyor. Liverpool’un son zamanlarda düzelttiği bir özelliği olsa da yine de maçların son 20-30 dakikalarında tempo takımlarına karşı sorun yaşayabiliyor. West Ham United da ligdeki tempo takımlarının en iyilerinden bir tanesi. Özellikle bu tempoyu fizik kalitesi de yüksek oyuncularla yaptığı için son yıllarda West Ham maçları zirveye oynayan takımların zorlandığı maçlar oluyor. Ancak bu maçta Declan Rice’ın maça çıkamaması ve Jarrod Bowen’ın maç içindeki sakatlığı West Ham’a oyun anlamında büyük darbe vurdu. Özellikle Rice’ın yerine Lanzini’nin merkezde olması maçın kontrolünün tamamen Liverpool’a geçmesini sağladı. Savunmada 4-4-2 şeklinde dizilen ve merkezdeki iki oyuncusundan biri Lanzini olan West Ham orta sahası oldukça geçirgendi. Bu yüzden topu tamamen Liverpool’a verseler de kendi birinci bölgelerinde rakip hücumculara yaptıkları iyi alan daraltmalarla bunu kompanse etmeyi başardılar. Tüm bunlara rağmen West Ham bulduğu atak fırsatlarını verimli şekilde gol pozisyonlarına çevirmeyi başardı. Öyle ki maç içinde üç tane net gol pozisyonu yarattı. Ancak bir türlü topu kale içine yollayamamaları onların şanssızlığı oldu.

Haberin Devamı

Verimsiz hücum performansı

Liverpool sezonun en formda dönemini geçirirken belki de bu dönemde kazandığı en şanslı maç bu maç oldu. Rakibinin maç içinde yakaladığı net fırsatlar ancak futbol şansı bu defa onların yanındaydı. Topa yoğun bir şekilde sahip olmasına rağmen oyunun kontrolünün kendilerinde olduğunu bir türlü hissettiremediler. Rakip kaleye 22 şut atmalarına karşın gol beklentilerinin 2 olması aslında atakların ne kadar verimsiz bittiğinin ve rakibe tehlike yaratmakta ne kadar zorlanıldığının bir göstergesi. Hatta Liverpool’un maç boyunca net bir gol pozisyonu olduğunu söylemek de oldukça zor. Atılan gol de Dawson’un hatasından doğan bir pozisyonun iyi bir şekilde bitirilmesiyle ortaya çıktı. Bunun iki tane sebebi var. Birincisi Liverpool orta sahasındaki yaratıcılık ve top yönlendirme eksikliği. Bu anlamda Thiago Alcantara Liverpool’da ikamesi olmayan tek oyuncu. Keita ve Jones o rolü belli seviyelerde yerine getirseler de Thiago seviyesinde bunun yapılamaması Liverpool’u sürekli Trent’in ayağına bakar hale getiriyor. İkincisi de West Ham’ın Liverpool ileri üçlüsüne karşı yaptığı alan daraltma. Liverpool hücumcuları ne zaman topla buluşsalar iki veya üç kişiyle sürekli alan sıkıştırma yaptılar. Özellikle bu şekilde Salah’ın etkinliğini neredeyse sıfıra indirerek Liverpool akınlarının etkinliğini oldukça düşürdüler.

Çözüm Mane – Diaz değişimi olabilir

Luis Diaz’ın gelişiyle Sadio Mane’nin en uçta oynamaya başlaması takımın oyun ezberini biraz sekteye uğratıyor. Mane en uçta oynamaya alışmaya başlasa da eski yerinde çok daha etkili olabilir. Luis Diaz ise geldiği gibi estirmeye başladığı rüzgarı en uçta oynarken de sürdürebilir görünüyor. Özellikle bağlantı oyunu, top koruma becerisi ve iyi fiziksel durumu sayesinde en uçta oldukça etkili olabilir. Böylece Mane de daha verimli olduğu bölge olan sol kanada geçip her zamanki oyununu oynayabilir. Belki önümüzdeki maçlarda kilidin çözülemediği bir durum karşısında Jürgen Klopp bu oyuna dönebilir.

Haberin Devamı

Manchester City maçına bir sağlam adım daha

Liverpool bu maçla birlikte galibiyet serisini 7 maça çıkarırken, final niteliğindeki Manchester City maçına kadar olan zorlu fikstürdeki bir zor maçı daha kayıpsız atlattı. Kötü oynamasa da eksikleri göze çarpan Liverpool şampiyon olmak için böyle oynadığı maçları da kazanmak zorunda. Özellikle formu hafiften düşen Manchester City maçına Arsenal ve Manchester United maçlarını kazanmış bir şekilde gidecek bir Liverpool maçın favorisi olacaktır.

YORUM YAZ