MENÜ

Liverpool, Arsenal deplamanında fırsatı tepmedi

Abone Ol Google News

Şampiyonluk mücadelesinin en kritik maçlarından birinde Liverpool, ligin belki de en formda takımı olan Arsenal karşısında 2-0 ile kazandı. Özellikle Manchester City’nin puan kaybettiği bu haftada ekstra motivasyonla saha çıkan Liverpool’un Arsenal’i bu en zirve döneminde bu kadar kolay yenmeleri şampiyonluğa ne kadar odaklandıklarının en büyük göstergesi. Arsenal içinse sezonun en yüksek seviyesinde olmalarına karşın daha Liverpool ve Manchester City’nin seviyelerine gelmeleri için önlerinde daha uzun bir süreç olduğunu bir kez daha görmüş olduk.

Haberin Devamı

Kontrol oyunu

Beklendiği gibi yüksek tempoda başlayan maç iki takımın da birbirini kontrol ettiği bir oyun şeklindeydi. Özellikle ilk yarıda iki takımın da beklerini hücuma göndermeden oynamaları oyunu pozisyon açısından kısırlaştırdı. Topa daha çok sahip olan taraf Liverpool, hücumda sayısal dezavantajına ek olarak en önemli hücum silahlarıyla üçüncü bölgede olamadı ancak savunmada da kaptığı toplarla dikine oynayarak birkaç saniyede karşı kaleye gitmek isteyen Arsenal’in istediği o boşlukları vermedi. Durum böyle olunca da ilk yarının 0-0 bitmesi kaçınılmaz oldu. İkinci yarı ise ilk yarıda yüksek olan tempo daha da yükseldi. İki takım da hücum aksiyonlarında bulunmaya başlasa da Liverpool gerçek tehditleri bulan taraftı. Topa sahip olurken oyunu karşı kaleye yıkmaya başlayıp ilk yarıda eksik olan oyun akışkanlığını kazandılar. Ancak yine de Liverpool için Arsenal’i kendi yarı sahasında baskı altına alıp tamamen savunmaya zorladığını söyleyemeyiz.

Haberin Devamı

Küçük detaylar fark yarattı

Küçük detayların fark yarattığı bir maç oldu. Arsenal her ne kadar kaliteli ve gelecek vadeden bir takım olsa da henüz olgunlaşma sürecindeler. Bu tip maçlarda her an uyanık ve durumun farkında olmak gerekiyor. İlk golde çok küçük bir detay farkla Liverpool öne geçti. Thiago pas atmak için boşluk aradığı anda Mane’nin koşusuyla Ben White’ı ters yöne çekip Jota’ya alan açtığını gördük. Bu boşluğu değerlendirip golü buldular. Maç boyunca farkı yaratan bu ve bunun gibi detaylar oldu. Arsenal’in bir üst seviyeye çıkabilmesi için bu ince detayları da geliştirmesi şart. Ayrıca bu tarz yüksek seviye rakipler karşısında topu alıp oynayabilme yetisi kazandıklarında belki de o seviyeye biraz daha yaklaşmış olacaklar.

Arsenal’in sorunları

Arsenal’in şu an en büyük problemi yüksek profilli maçlarda reaksiyon verememesi. Geriye düşmelerinin ardından veremedikleri o reaksiyon sonrası Liverpool baskısını iyice artırdı. İkinci golü de bulunca Liverpool karşısında geri dönmeniz çok da mümkün olmuyor. İkinci büyük problemi ise kadro derinliği. Arsenal’in çok iyi bir ilk 11’i hatta bir iki tane de hamle için iyi oyuncusu var ama 13 oyuncuyla Premier Lig gitmiyor. Geriye düştüğünüzde hamle yapabilecek alanınızın kalmaması oyununuzu sekteye uğratıyor. Bu sebeple Arsenal için en önemli konu bu yaz kadro derinliğini sağlayacak oyuncuları takıma kazandırmak olmalı.

Ligin en zorlu virajını bu maçta da hasarsız atlatarak milli araya giren Liverpool, Manchester City ile puan farkını 1’e indirirken artık iyiden iyiye şampiyonluğa inanmış durumda. Sürücü koltuğundan Manchester City oturmasına rağmen geriden gelmenin özgüveniyle şu an mental üstünlüğe de sahip olan Liverpool, rakibiyle olan maçına kadar puan farkını bir maçlık seviyede tutmayı sürdürdüğü takdirde, Manchester City – Liverpool maçında ligin kırılımı yaşancak gibi görünüyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ