MENÜ

Kupa beyi Inter

Abone Ol Google News

İtalya Kupası finalinde iki dev kulüp karşı karşıya gelince iki takım da oldukça temkinli başladı. İtalyan kulüplerinin finallerde ortaya çıkan savunmacı kimlikleri bu maçta da ne kadar ortada olsa da sahada oyunun vadettiğinden çok daha fazla gol olması ve oyunun çoğu dakikasında bir takımın önde olması sıkıcı bir maç izlememizin önüne geçti.

Haberin Devamı

Inter’in top kontrolü

Klasik dizilişleri olan 4-4-2 ile başlayan Juventus’a karşı 3-5-2 ile sahada olan Inter, oyunun erken safhalarında rakibine oyun anlamında üstünlük kurmayı başardı. Juventus’un zaman zaman uyguladığı etkili ön alan presine rağmen asla kısa paslı çıkışından taviz vermeyen Inter topu kontrolünde tuttu. Dizilişler gereği merkezde sayısal bir üstünlük yakalayan Inter bu bölgeden rakibine geçit vermeyince Juventus da doğal olarak kanatlara yöneldi. Ancak Juventus topu ileri taşıma konusunda kanatlarda da oldukça zayıf kalınca bir türlü üçüncü bölgeye topu götürüp etkili olamadılar. Ancak zorunlu bir değişiklikle Morata’nın oyuna girişi Juventus’a fayda sağladı. Onun girişiyle ekstra bir dripling yeteneği kazanan Juventus oyunda biraz daha varlığını göstermeye başlayarak kanatlardan etkili olmaya başladı. Özellikle Inter’in oyun tercihinin kendi sol kanatlarını biraz zayıflatması da bunda etkili olsa da buradan iyi fırsatlar elde etmeyi başaran bir Juventus vardı. Özellikle Juventus’un ikinci golünde her ne kadar kontratak olsa da Morata’nın büyük eforuyla topu taşıması goldeki kilit noktalardan biriydi.

Haberin Devamı

Tutuk bir oyun

Bir final maçı olmasının yanında bir İtalyan finali olması, aslında savunmaların ne kadar ön planda olacağının göstergesiydi. Öyle ki iki takım da iki ileri hat oyuncusuyla oynamasına rağmen oyuncuların savunmalar arasında kaybolduğunu ve topla buluşamadıklarını gördük. Ceza sahası içindeki etkinliklerin de oldukça zayıf olduğu bu maçta toplamda 6 gol olmuş olması ilk bakışta oldukça şaşırtıcı olsa da bu gollerden ikisinin penaltıdan ve üç tanesinin ceza sahası dışından atılan şutlarla geldiğini düşünürsek skor anlam kazanmaya başlıyor. İki takımdan birinin sürekli skor anlamında önde olduğu bir denklem olmasına rağmen, öndeki ekiplerin kontratak kovalamaması aslında iki ekibin de ne kadar tutucu bir oyuna sahip olduğunun bir göstergesiydi. İkinci yarı başındaki Juventus’un iki golü bulmasını sağlayan baskısı dışında iki takımın da hücum anlamında üstünlük kurabildiği ya da kurmaya çalıştığı bir oyun izleyemedik.

İlginç Darmian kullanımı

Inter’in oyun içindeki sağ kanat beki Darmian’ı kullanış şekli oldukça ilginçti. Üçlü savunma düzeninde oynamasına karşın oldukça enteresan bir şekilde dizilen Inter, sağ kanat beki Darmian’ı ileri atarak hücumda adeta 4-3-3’e döndü. Top kendilerindeyken D’ambrosio’yu sağ bek ve Darmian’ı da kanat oyuncusu gibi kullanmanın yanında merkez orta sahalardan birini de savunmaya çekerek oyun kurulumunu kolaylaştıran Inter, sağ kanatta hem yarım alanları kullanabilecek hem de savunmanın dengesini bozacak bir oyuncu olarak Darmian’dan ekstra katkı almaya çalıştı. Bu sayede küçük şanslar da elde eden Inter bu şansları iyi bir pozisyona çeviremeyince geride olmanın etkisiyle 63’te bu oyundan geri adım attı ancak Simone Inzaghi daha yetenekli ve hareketli bir oyuncu profiliyle oldukça başarılı bir hücum seti yaratılabilecek bir fikir gösterdi. Elde edilen her ekstra avantajda olduğu gibi burada da bir dezavantaj oluşması gerekiyor ki o dezavantaj da Inter’in sol kanadını zayıflatmasıydı. Sağ tarafta ekstra bir oyuncu elde edebilmek için oyuncuları kaydırmanın sonucu olarak Perisic sol tarafta oldukça yalnız kaldı. Perisic’in destek verdiği atakların hemen her birinin dönüşünde bu bölgesinde zayıflık oluşturan Inter karşısında Juventus, bu bölgeyi etkili kullansa da tehlikeli atakları oluşturacak sonraki adımları atamayınca burayı kullanmanın çok da önemi kalmadı.

Haberin Devamı

Inter’den çifte kupa

Sezon başında İtalyan Süper Kupası’nı yine Juventus’un elinden alan Inter bu sezon aynı rakibe karşı oynadığı ikinci finali de kazanırken, Serie A’da zora giren şampiyonluk sonrası olası bir şampiyonluk kaybında telafi olabilecek bir kupa kazandı. Juventus ise bu sezon kazanabileceği tek kupa olan İtalya Kupası’nı kazanamayarak sezonu kupasız kapatmış oldu.

YORUM YAZ