MENÜ

Fabrika ayarlarına dönüş

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin Ç. Rizespor karşısında farklı olacağı kadrolar açıklandığında bile belliydi. Üçlü savunmaya geri dönüldü ve sezon başında düşünülen ideale yakın bir kadro sahaya çıktı. Bekleri olmayan bu takıma zorla dörtlü savunma oynatma inadından vazgeçilip işler tamamen Pereira’ya bırakıldığı zaman işlerin ne kadar değiştiğini gördük. Lig sonuncusu rakibine karşı oynadığı oyun tabii ki bir ölçüt değil ancak son 5 maçına göre sadece bedenen değil zihnen de sahada olan bir takımla birlikte taktiksel olarak da bir plan ve oynanmak istenen belli bir oyun vardı.

Haberin Devamı

Yeniden üçlü savunma

Ligin en iyi savunma hattı olan Szalai, Kim, Tisserand’ın önüne Crespo ve Gustavo’yu koyarak önce savunma güvenliğini sağlayan Fenerbahçe, kolay kolay rakibine fırsat tanımadı. Yine savunmada boşluk vermemek adına sezon başından farklı olarak bu maçta önde şok pres uygulamak yerine rakibini ikinci bölgede karşıladı. Sezon başından beri Fenerbahçe’nin en büyük sorunu olan skoru da erkenden elde edince işler daha da kolaylaştı. Ancak ilk 60 dakikada bu takımın en büyük problemi hücumda çoğalmaktı. İleri üçlünün dışından hücuma katkı veren tek oyuncunun Ferdi oluşu bu problemi yarattı. Elit üçlü savunma takımlarında orta sahaların yanında sol ve sağ stoperler bile hücuma çıkarak dörtlü savunmalardaki bekler gibi katkı verirler. Böylece hem hücumda sayısal üstünlük sağlanırken hem de rakibin dengesi bozulmuş olur. Nitekim Szalai’nin ileri çıkışları 1-0 devam eden maçın farka gitmesini sağlayan en önemli nedendi.

Haberin Devamı

Gelişmeye açık bir takım

Fenerbahçe sahada bir planla oynadıkça kendine geldi, kendine gelince ne kadar iyi bir takım olduğunu hatırladı. Dakikalar ilerledikçe hem takımın hem Pereira’nın kendine güveni arttı. Güven arttıkça da takım aşırı savunmacı kimliğinden sıyrılıp sezon başındaki gibi stoperlerini bile hücuma gönderen kimliğine büründü. Fenerbahçe bu şekilde oynamaya devam ettiği takdirde hiçbir kulvarda iddiasını kaybetmeden uzun bir süre mücadele edebilir.

YORUM YAZ