MENÜ

Değişim şart

Abone Ol Google News

Ligde galibiyet alma konusunda son zamanlarda en çok yaşayan ekiplerden iki tanesinin karşılaşmasında şaşırtıcı olmayan şekilde galip çıkmadı. Son 9 maçında yalnızca 1 galibiyet alabilmiş Göztepe karşısında bile kazanmayı başaramayan Fenerbahçe son 6 lig maçında yalnızca 1 galibiyet alabilmiş durumda. Maç içerisinde oyun olarak çok büyük sorunlar olsa da bu sorunun kaynağı yine saha dışındaki sorunlar demek çok da yanlış olmaz.

Haberin Devamı

Saha içindeki sorunlardan başlamak gerekirse Fenerbahçe’nin bir oyun planının olmaması en büyük sorun. Fenerbahçe’nin sahada ne oynamak istediğini veya bir oyun planının olduğunu anlamak oldukça güç. Sezon başında bir kimliği, bir taktiği ve oynamak istediği oyunu rahatça görebilirken bugün sahaya çıkan takımın İrfan’ın bireysel becerisi dışında bir etkinlik gösterdiği 1 dakika bile yok. Ligin en zayıf ekiplerinden birine karşı bu kadar zayıf oynanan bir futbolun yanında oyuncu değişiklikleri de çok anlaşılır değildi. Takımın ayağına baktığı tek oyuncu olan İrfan oyundan alınıyor, Chelsea’ye transferi söz konusu olan Szalai takımın dördüncü stoperi konumunda maç sonunda oyuna giriyorken sahada varlık gösteremeyen oyuncular 90 dakikayı tamamlamaya devam ediyor. Tüm bunlara rağmen Fenerbahçe’nin bu maçtaki en önemli eksiği, maç sonlarında skoru bulamasa bile yapması gereken büyük takım baskısının yapılmıyor olmasıydı. Uzun lafın kısası Fenerbahçe’nin sorunu takım kimliğinin kaybolmuş olmasıydı.

Haberin Devamı

Biraz daha saha dışına dönecek olursak Fenerbahçe’nin asıl sorunu teknik direktör Vitor Pereira’nın işi bırakmış görüntüsü. Sistemini üçlüden dörtlüye döndürdükten sonra adeta işine küsen, çıkardığı takımla da yaptığı değişikliklerle de umursamazlığını belli eden Pereira artık Fenerbahçe defterini kapatmış görünüyor. Fenerbahçe yönetimi ya hocayla konuşup takımı yönetme özgürlüğünü tamamen kendisine bırakmalı ya da hocayla el sıkışıp yolları ayırmalı. Çünkü bir değişiklik yapılmadığı takdirde takımın bu halinin devam edeceği çok açık.

Puan farkı çok daha kritik noktalara gitmeden alınacak doğru bir kararla Fenerbahçe ligde çok rahat ikinci olabilir. Bununla beraber Trabzonspor arayı açmış olsa da uzun lig maratonunda onların da krize girmesi mümkün. Böyle bir durum olursa Fenerbahçe’nin yeniden şampiyonluk yarışına ortak olması da ihtimal dahilinde. Bu sebeple Fenerbahçe yönetimi daha fazla zaman kaybetmeden ne yapması gerektiğine karar vermeli ve sezon sonuna kadar bu kararın arkasında durmalı.

YORUM YAZ