MENÜ

Arsene Wenger: Kroenke geldiğinde Arsenal'den ayrılmalıydım

Abone Ol Google News

Bu hafta yayınlanan Arsene Wenger: Invincible adlı belgeselde kariyeriyle ilgili birçok konuyu ilk kez dile getirdi.

Haberin Devamı

‘’Başka bir yere gitmeliydim’’

Özeleştiri yapan Wenger şunları söyledi: ‘’Benim en büyük kusurum bulunduğum yeri çok sevmemdi. Başka bir yere gitmeliydim. Kendimi tamamen Arsenal ile özdeşleştirdim ve bu şimdi pişman olduğum çok büyük bir hata. Şimdi oraya gitmek için özel bir sebebim bile yok. Fransa milli takımına, üç kez İngiltere milli takımına, iki kez Real Madrid’e, Juventus’a PSG’ye ve hatta Manchester United’a bile gidebilirdim.

‘’2007 dönüm noktasıydı’’

Highbury’den Emirates’e geçiş sürecinin zorluğunu anlatan Wenger konuyla alakalı şunları söyledi: ‘’Çok zor olacağını görebiliyordum. Çünkü proje için karşılayabileceğimiz bütçe 200 milyon strelinken, projeyi 428 milyon sterlinle bitirdik. 2007 dönüm noktasıydı. David Dein’in Stan Kroenke’yi kulübe getirmek üzere bir anlaşması vardı ve yönetimle ilk kez bu sebeple gerginlik yaşadık. Projenin sonuna kadar gittim ama doğru şeyi yaptım mı merak ediyorum. Yeni stadyuma taşındıktan sonra ilk iki sıradan üç ve dördüncü sıralara geriledik, daha sonra da en iyi oyuncularımızı kaybettik. Borçlarımızı ödeyebileceğimiz bir seviyede tutmak için kısıtlı kaynaklarla çalıştık. Açıkçası 2006’dan 2017’ye kadar en iyi işimi çıkardığımı düşünüyorum.

Haberin Devamı

’Tutkum bencilliğimi yarattı’’

‘‘Kendimi suçlu hissediyorum çünkü futbola olan tutkum etrafımdaki insanlarla yeterince ilgilenmeme sebep oldu. Ancak bu kaybetmeme arzusu sizi insanlıktan çıkarıyor ve bir parçanızı yok ediyor. Birçok büyük şampiyonla tanıştım ancak onlar sadece kaybettiklerini konuşuyorlar. Başarıyı özümsemek kolaydır ama yenilgiler daima kalıcıdır. Kaybettiğimizde o kadar acı oluyordu ki bazı zamanlar kustuğum bile oldu.’’

YORUM YAZ