MENÜ

Arsenal'ın gençlik ateşi

Abone Ol Google News

Londra derbisinde karşı karşıya gelen Arsenal ve West Ham United Şampiyonlar Ligi potası anlamına gelen dördüncü sıra için mücadele ettiler. Tempo ve oyun kalitesinin beklentiye göre düşük olduğu bir maç ortaya çıkarken, Arsenal hem büyük bir rakibini yenip puan tablosunda rakibinin üstüne çıkmış oldu hem de Liverpool ve Chelsea’ye özellikle ikinci yarılarda büyük sorun yaşatan rakibine maç boyu hiç inisiyatif vermeden kazanarak savunma anlamında tatmin eden bir galibiyet almış oldu.

Haberin Devamı

Martinelli’nin kadroya girişi

4-2-3-1 dizilişi ile sahada olan Arsenal’da bu sezonun parlayan ismi Smith-Rowe’u ilk 11’de görmemek biraz şaşırtıcı olsa da mantıklıydı. Aubameyang’ın disiplinsiz davranışları sebebiyle kaptanlıktan alınarak kadro dışı bırakılmasının ardından Lacazatte’in kadroya girişiyle birlikte denklemden bir golcü oyuncu çıkmış oldu. Sahada oynayan ilk 11’e baktığımızda Lacazette’in arkasında oynayan orta sahaların hepsinin zayıf yönü skorerliği. Ne Saka ne Odegaard ne Smith-Rowe skor katkısı yüksek oyuncular değil. Bu sebeple Lacazette’in dışında skor tehdidi olan bir oyuncuyu oynatmak önemliydi. Bu sebeple oyunda olan Martinelli, Arteta’nın ne kadar doğru bir karar aldığını attığı golle göstererek hocasının yüzünü kara çıkarmadı. Smith-Rowe oyuna girdikten sonra skor yaparak kendisinin bu yönünü gösterse de Martinelli gole daha yakın bir ayak olarak çok daha fazla fırsat bulacaktır. Kısa vadede Smith-Rowe ve Odegaard forvet arkası pozisyonu için forma rekabetine gireceklerdir.

Haberin Devamı

Arsenal’ın savunma başarısı

Xhaka’nın sakatlıktan dönüşünün ardından orta sahadaki direnci oldukça artan Arsenal, Partey ile birlikte bu noktada güçlü bir yapı oluşturdu. West Ham karşısında da bunu yapan Arsenal, özellikle Antonio ve Bowen gibi fiziksel üstünlüklerini kullanan oyunculara karşı merkezde oldukça sağlam durarak West Ham’a hiç fırsat vermedi. Arsenal’ın West Ham gibi ligin en hızlı pozisyon bulan takımlarından birine karşı hiç sorun yaşamadan maçı bitirmesi, savunma anlamında ne kadar iyi bir iş çıkardığının göstergesi. Bu sezon sekizinci kez kalesini gole kapatan Arsenal savunması bu anlamda oldukça iyi iş çıkarıyor. Hücumda ise her genç takım gibi üretkenlikte sorun yaşıyorlar. İlk yarıda Lanzini’nin kanatta yarattığı zafiyeti kullanarak pozisyonlar bulsalar da skoru elde edemediler.

West Ham’ın savunma sıkıntısı

West Ham’da Ogbonna’nın ardından Zouma’yı da kaybetmek savunmada merkezinde büyük bir defekt oluşturdu. Zouma’nın hava topu ve fiziksel gücü, Ogbanna’nın liderliği ve savunma organizasyonunu kaybedince West Ham’ın savunmada seviye düştüğünü söylemek çok zor değil. Martinelli’nin golünde stoper Dawson kararsız kalarak biraz öne çıkınca arkasına sızan Martinelli, kolay kolay skor olmayacak bir maçta Arsenal’ı öne geçirdi. İlk golün yüksek oranda kazananı belirleyeceği bir maçta bu gol Martinelli’nin güzel bitirişine rağmen Dawson’un büyük hatası sonucu gelmiş oldu. Sonrasında West Ham biraz daha risk alırken gelen Coufal’ın kırmızı kartının ardından Fabianski, penaltıyı kurtararak takımını maçın içinde tutsa da ilerleyen dakikalarda gelen ikinci gole engel olamadı.

Haberin Devamı

Hedef Şampiyonlar Ligi

Bu sezon Arsenal’ın attığı 23 golün 10 tanesi 21 yaş ve altı oyunculardan geldi. İyi bir çekirdek yakalayan Arsenal gelecek için umut vadeden iyi bir yapı kuruyor. Zaman zaman kırılmalar yaşayan bu genç takım zaman geçtikçe çok daha iyi bir takım olacağının sinyallerini veriyor. Bu sezon özelinde ilk üçü yakalamak kolay değil ancak dördüncü sıradan son Şampiyonlar Ligi biletini hedeflemek Arsenal için oldukça iyi bir hedef gibi görünüyor.

YORUM YAZ