MENÜ

Arsenal umut veriyor

Abone Ol Google News

İngiltere’deki Covid vakalarının artışıyla birlikte Premier Lig’de birçok maç ertelenirken, Leeds United – Arsenal mücadelesi hafta sonu oynanan tek karşılaşma oldu. Oldukça tek taraflı geçen mücadelede Leeds United, Covid sebebiyle olmasa da sakatlıklar sebebiyle en kilit oyuncularından mahrum kaldığı için oldukça zayıf bir kadroyla Arsenal karşısına çıktı. Öyle ki Leeds yedek kulübesinin tamamı kendi akademilerinden gelen oyunculardan oluşuyordu. Deplasmanda kazanma sorunu yaşayan Arsenal, ayağına gelen bu fırsatı geri çevirmeyerek üç puanı alırken deplasman galibiyeti hasretine de son vermiş oldu.

Haberin Devamı

Bielsa’nın inadı

Bielsa takımları hem çok gol atan hem çok gol yiyen, topa sahip olmak isteyen, iyi kurgulanmış takımlardır. Zaten Guardiola ve Pochettino gibi en üst seviye teknik direktörler, Bielsa’nın bu ilham verici oyunu sebebiyle onun için övgüler sıralar. Ancak Bielsa’nın Leeds’i geçtiğimiz sezon ne kadar özel ve beklentileri aşan bir performans sergilemiş olsa da bu takım Championship’ten skoru da düşünen, yediği gol sayısını azaltan, zaman zaman 1-0’a bağladığı oyunlarla Premier Lig’e yükseldi. Şu anda faydacı bir anlayış yerine inatla o ince ayarlı oyun planından taviz vermeyen Bielsa, bunu başaracak oyuncuları sakat olduğu için son iki maçta kalesinde 11 gol gördü. Adam adama markajdan bu maçta da vazgeçmeyen Bielsa maçı daha ilk 30 dakikada kaybetti. İlk yarısı 3-0 biten maçta Arsenal ikinci yarıda tempo düşürmese, skorun M. City maçındaki seviyelere gelmesi çok da imkansız değildi.

Haberin Devamı

İstikrarlı kadro yapısı

West Ham maçı 11’inden hiçbir değişiklik yapmayan Arsenal, sakat oyuncularının da kadroya dönmesiyle birlikte sağlam bir yapı ve iyi de bir oyun göstermeye başladı. Özellikle takımın oturması ve birlikte oynama alışkanlığı kazanması açısından belli bir 11’in oluşması Arsenal için pozitif noktalardan biri. Arsenal için pozitif noktalardan bir diğeriyse, Leeds’in ne kadar eksiği ve sorunları olsa da maçı bu kadar kısa sürede çözüp skoru ele almasıydı. Normalde rakiplerine önde basmayan Arsenal, Leeds’in M. City maçında ön alan baskısında düştüğü durumu göz önüne alarak bu maç özelinde ön alan baskısıyla başladı ve tehlikeli bölgelerde topu kazanarak fırsatlar yarattı. Sadece ilk yarıda kaleyi bulan 11 şut atan Arsenal, ilk yarıda 3 gol atmış olsa da çok daha fazlasını yapabilecek fırsatları yaratmayı başardı. İkinci yarıda yedikleri gole kadar tempoyu düşürüp maçı bitirmeye çalışsalar da tecrübe eksikliği onlara bir penaltı golü yedirdi. Sonrasında Leeds biraz tempo yükseltmeye çalışsa da rakibine diş geçirebilecek güçte olmadığından kalesinde bir gol daha gördü.

Potansiyel vaat eden bir çekirdek

Arteta’nın bu sezonki en büyük başarısı bu kadar genç bir kadroyu bir oyun planına odaklayabilmesi. Özellikle ilk 3 maçında aldığı yenilgilerle ligin son sırasında kendini gören bir takımın zihnen dağılmasını önleyerek tekrar yukarılara tırmandırmak göründüğünden çok daha zor bir iş. Çoğu 23 yaş altı oyunculardan oluşan bu kadro, tecrübe kazandıkça çok daha dişli olabilecek iyi bir çekirdek. Odegaard’ın oyunda olduğunu her an fark ettiren pasları, gollerin atılmasındaki en önemli detaylardan bir tanesi. Martinelli bulduğu en ufak fırsatta defans arkasına attığı koşulardan son iki maçta iki gol buldu. Yapılan ataklarda dönen ribauntları sürekli toplama çabası da bu maçtaki diğer golünü getirdi. Smith-Rowe’un oyuna sonradan girdiği iki maçta da gol bulması yine takımdaki odaklanmanın bir başka göstergesi. Yıllar sonra ilk defa bir yapı oturtmayı başaran Arsenal, yakaladığı bu oyuncu grubuyla gelecek için ümit veriyor. Arsenal kadrosundaki mevcut oyuncuların gelişmesinin yanında sonradan ekleyeceği birkaç iyi oyuncuyla birlikte sonunda eski görkemli günlerine dönebilecek potansiyel bir yapının temellerini atmayı başarmış görünüyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ